Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciag do zapisu
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Robert
Witam
Czy mogl by mi ktos zanalizowac ponizszy ciag i powiedziec gdzie zrobilem jakas literowke.[php:1:9f06fcfb57]<? fwrite($file, "<?n$log = "$login";n$pass = "$password";n$mail = "$email";n$www = "$url";n$gadu = "$gg";n$lev = "1";n$dolaczyl = "$data";n ?>");

?>[/php:1:9f06fcfb57]

A plik do ktorego jest zapisywanie wyglada tak:
[php:1:9f06fcfb57]
<?
$log = "Rob";
$pass = "rob";
$mail = "robert@wp.pl";
$www = "http://kiepurki.pl";
$gadu = "";
$lev = "1";
$dolaczyl = "2003.07.19 10:50:46";
?>
[/php:1:9f06fcfb57]

Pozdrawiam
wojto
Przeciez plik wynikowy wyglada tak jak powinien.
Nie rozumie czego doszukujesz sie jakiegos bledu.
Robert
Kod tworzy....lecz jak wezme plik ten odpale z poziomu przegladarki jako sam plik add_user.php3, wyskakuje mi blad w lini tej gdzie jest ten ciag. Wlasnie nie czaje o co chodzi. Zapisywac zapisuje ale jakis blad jest.

Taki pojawia mi sie warning
Cytat
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in c:usrkrasnalwwwmapikprojincludesadd_user.php3 on line 45
borec
[php:1:6d0890419a]<?
fwrite($file, "<?n$log = "".$login."";n$pass = "".$password."";n$mail =
"".$email."";n$www = "".$url."";n$gadu = "".$gg."";n$lev = "1";n$dolaczyl =
"".$data."";n ?>");
?>[/php:1:6d0890419a]

sproboj teraz

a otworzyles ten plik najpierw?
Robert
Tak otwieram plik....a to co napisales niestety nie dziala
KaMeLeOn
Cytat
Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in c:usrkrasnalwwwmapikprojincludesadd_user.php3 on line 45

Ten błąd oznacza, że funkcji [manual:554372b62d]fwrite[/manual:554372b62d] podałeś niepoprawny uchwyt do pliku...
Sprawdź czy na pewno ma nazwę $file i czy otwiera ten plik...
Omega
i pamiętaj że nie chodzi o ścieżkę windowsową... tylko taka jak w unixie, czyli "/" zamiast ""...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.