Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz i Preview
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Marusz
Witam szanownych grupowiczow.

Napisalem fajny (bo moj winksmiley.jpg skrypt do newsow + komentarzy. Ostatnio kilku userow zaczelo mnie meczyc, abym dodal podglad wpisywanego komenta, gdyz chca zobaczyc, czy dobrze uzyli bbcode, jak to wyglada, etc. I zaczely sie schody. Normalny formularz posiada tylko 2 buttony, ktore znam, submit i reset. Grzebalem po sieci i znalazlem kod:

[php:1:247f84541d]<?php
echo "<INPUT TYPE="BUTTON" VALUE="Podgl&plusmn;d" METHOD="POST" onClick="self.location.href=('$PHP_SELF?action=comments_preview&id_art=$_GET[id]')">";
?>[/php:1:247f84541d]

No ale nie dziala. Grzebalem w zrodlach phpBB... ale tutaj odpadam. Jeszcze za wielka ze mnie owca sad.gif
spenalzo
Zapisujesz do bazy i wyświetlasz na innej stronie. Jeżeli użytkownik zaakceptuje dane to zmieniasz i ustawiasz jakieś pole, np. ok=1. Jeżeli porzuci komentarz, to na jakiejś stronie dajesz instrukcję, która czyści bazę z komentarzy starszych niż jeden dzień i polem OK=0/.
Marusz
Do bazy? kazdy preview mam walic do bazy? :/ przeciez to ja zajedzie. Z pewnoscia jest wyjscie, gdzie zamiast bazy zrzucasz dane na ekran.
KaMeLeOn
Cytat
Zapisujesz do bazy i wyświetlasz na innej stronie. [...]

Eee...
Zrób sobie dwa submit'y...
Kod
<form action="plik.php" method="post">

// ...

<input type="submit" name="podglad" value="PODGLĄD">

<input type="submit" name="dodaj" value="DODAJ">

</form>

i potem
[php:1:e475433465]<?php
if( isset($_POST['podglad']) )
{
// ...
}
else
if( isset($_POST['dodaj']) )
{
// ...
}
else
{
// ...
}
?>[/php:1:e475433465]
Marusz
dziekuje Kameleon, wlasnie o to mi chodzilo smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.