Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql]wyszukiwanie i edycja userow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
byczek
Witam ma prozbe mogłby kto podpiąc kawałek kodu jak zrobic wyszukiawrke i edycje usera na stronie www smile.gif mam w bazie tabele users i kolumnyusername,pass,email,itd,

jak zrobic aby z panelu przegladarki mogłbym danego usera wyszukac i edytowac jego dane ?

Pozdrawiam
My4tic
Chyba nikt nie bedzie za Ciebie pisał kodu. Nie ma w tym co piszesz niczego wielkiego.

Formularzem wczytujesz warunki jakie musi spełniac wyszukiwany user... pozniej wybierasz takiego usera z bazy danych:

1. SELECT *
  2. FROM users
  3. WHERE warunki

wczytane dane spowrotem do formularza z odpowiednimi polami na edytowane dane... no i na koniec UPDATE SQL'a.
Mappet
ew. dodać jeszcze do zapytania LIKE aby wyszukać konkretne wyrażenie...
byczek
Są 2 mozliwe sposoby czytania smile.gif 1 jak sie rozumie to co czyta drogi jak sie nie rozumie tego co sie czyta smile.gif niestety z php jestem bolek nie znam sie kompletnie na tym smile.gif gdyby php było mi potrzebne na codzien zapewne bym wiedzał i nie pisał takich postów ale niestety nie jest to mi potrzebne smile.gif tyle co mam www to na gotowych cms lub z czyjąś pomocą pisane i czasami cos mi brakuje w nim wiec pisze po forach o pomoc smile.gif

Ale widze ze sami specjalisci siedzą i nie zajmoją sie drobnostkami tongue.gif

Pozdrawiam
nospor
moze ten topic ci pomoze:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=22377
masz tam 4 w jednym:
lista, edycja, dodawanie i usuwanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.