Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Deinstalacja IE
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Indianin
Jak odinstalowac Internet Explorer ?
Windows XP , IE 6.0 .
dr_bonzo
Myslalem ze to zart smile.gif

Tu cos jest:
http://support.microsoft.com/default.aspx?...;293907&sd=tech
dragomir
z tego co wiem to caly shell windowsa to jeden wielki (internet) explorer, wiec w systemie sila rzeczy pozostanie...
Indianin
Chodzilo mi o to czy mozna kompletnie usunac IE z dysku . Mam jakas trefna wersje (albo cos spapralem), i nie moge zainstalowac innej , niz ta ktora jest dolaczona do windowsa .
Athlan
A ja myślałem ostatnio jak CAŁKOWICIE odinstalować IE, albo jak go przyspieszyć... bo już nie mogę patrzeć jak się folder otwiera 2-8 sec, a jak tworzy miniatury to już nie mówie... totalna porażka.

Ja zrobiłem że nie ma tego głupiego menu po lewej i widok jest nie z XP tylko win98... chyba bardziej sie nie da przyspieszyć (0% toolbarów smile.gif)
FiDO
Calkowicie da sie usunac np. za pomoca nLite bezposrednio z instalki Windowsa.. ale nie jest to polecane, bo jak wyrzuci sie caly silnik przegladarki to troche rzeczy w systemie moze przestac dzialac smile.gif

Athlan: a co ma IE do eksploratora ? to, ze u Ciebie sie tak dlugo foldery listuja to nie znaczy, ze jest tak u kazdego.. u mnie nawet katalogi po ~1000 plikow otwieraja sie w mgnieniu oka.
sztosz
A poza tym kto ci każe uzywać exploratora? Są alternatywy, np. Total Commander.
orson
witam ...

a może dasz mu się samodzielnie naprawić questionmark.gif windows ma takie fajne narzędzie sfc.exe ... odpalasz z konsoli i ono sprawdza poprawność wszystkich plików i jak są jakieś błędne to wsadzasz płytkę i on przywraca poprawne pliki ...
więcej info: http://support.microsoft.com/?kbid=310747
jak nie znajdzie błędów to czeka cię format ... (pewnie coś z rejestrem)
pozdrawiam
Indianin
Za pozno .
Pobawilem sie nLite . Swietna sprawa .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.