Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: drukowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
patrycjusz
Witam
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc mam taki oto kod
[php:1:1dfde62bfc]
<?php
if (!isset($art))
{
die ("Nie określono żadnego dokumentu!");
}
$plik=fopen($art, "r");
$size=filesize($art);
$data=fread($plik, $size);
fclose($file);
$stripped=strip_tags($data);
print("
<script>
function drukuj() {
if (!window.print) {
alert('Musisz mieć Netscape Comunikator 3.x lub Internet Explorer 4, naby użyć przycisku drukowania!');
}
else {
window.print()
}}
</script>
<input type='button' onClick='drukuj()' value='Wydrukuj ofertę!'>
<pre>$stripped</pre>
<script>
function drukuj() {
if (!window.print) {
alert('Musisz mieć Netscape Comunikator 3.x lub Internet Explorer 4, naby użyć przycisku drukowania!');
}
else {
window.print()
}}
</script>
<input type='button' onClick='drukuj()' value='Wydrukuj ofertę!'>
<br><a href='java script:window.close()' class='szary'><h6>ZAMKNIJ OKNO</h6></a>");
?>[/php:1:1dfde62bfc]
i powinien on być odowiedzialny za drukowanie,
na serwerze register globals jest na off i podejrzewam że w tym tkwi problem tylko nie wiem o które zmienne chodzi wtym skrypcie i skąd są one przekazywane itp.
z góry dzięki za pomoc.
kurtz
Hej
Cytat
na serwerze register globals jest na off i podejrzewam że w tym tkwi problem
bingo ;)

1) jesli zmienna przechodzi przez GETa widac ja w adresie. musisz wiec zmeinic wszystkie $kotki na $_GET["kotki"]. Jesli przez post $_POST["ala"].

2) jesli chcesz umiec porpawiac kod php musisz nauczyc sie czytac i rozumiec kod - bez tego ani rusz!

teraz kod
[php:1:2328c288fb]
<?php
if (!isset($art))
..
?>[/php:1:2328c288fb]Jak widac tutaj szuka zmeinnej $art - nie deklarujesz jej wczesniej wiec pewnie miala byc przekazana przez geta lub posta. musisz wiec zamienic wszystkie $art albo na $_GET['art'] albo $_POST['art'].

ale to nie koniec zabawy:
[php:1:2328c288fb]
$plik=fopen($art, "r");
..
fclose($file);
[/php:1:2328c288fb]tutaj masz blad - musisz sie zdecydowac czy $file czy $plik. Otwierasz jedno a zamykasz drugie mister ;)

Pozdrawiam
patrycjusz
ok dzięki już skumałem to zagadnienie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.