Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: podanie o użyczenie lokalu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kinool
witam wlsnie staram sie zarejestrowac dzialanosc gospodarcza smile.gif i byc sobie sterem i okretem tongue.gif

powstaje problem lokalizacji, jako ze narazie nie mam zbyt wielkich funduszy dzialalnosc bedzie zarejestrowana w meszkaniu moich rodzicow, mieszkanie jest ich wlasnoscia i teraz pytacznie czy ktos ma jakis wzor podania o użyczenie lokalu pod prowadzenie dzialalnosci gospodarrczej smile.gif

no i jakiekolwiek podania, pozwolenia itp. smile.gif

z gory dzieki za pomoc smile.gif
athabus
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale jeśli mieszkanie jest twoich rodziców, to w zasadzie nie potrzebujesz go od nich podnajmować. Skoro jesteś tam zameldowany to możesz robić co Ci się podoba - nawet prowadzić działaność.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to umowa z Twoimi rodzicami, w której przekazują Ci np 1 pokój na taką działalność + np umowa, że pokrywasz jakiś tam procent rachunków. Może się to przydać, bo wtedy odliczysz sobie te koszty od podatku.

Tu wystarczy (z tego co się orientuję) zwykła umowa dwustronna - zasadniczo nie musi ona mieć żadnej specjalnej formy - po prostu musi określać storny (1 strona to Ty druga to Twoi rodzice) oraz przedmiot umowy, datę, okres trwania (czyli np. na czas nieookreślony) itp.

Sam wzór umowy użyczenia znajdziesz w google.
Kinool
ok dzieki za informacje smile.gif juz znalealzem na hoga.pl wzory

jeszcze raz dziekuje smile.gif
dr_bonzo
to podaj linka, przyda sie
smile.gif
Kinool
prosze bardzo smile.gif wzory umów przydatne przy prowadzeniu dzialalnosci gospodarczej smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.