Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: usuwam katalog temporary files
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
daves
Witam.

Bawię się z flashem i mam problem z odświeżaniem swf na stronie. SWF czyta mi zmienne z pliku txt do którego za pomocą formularza zapisuję dane.
Niestety ale raz wczytany swf nie odświeża się po kolejnych wpisaniach.

Już próbowałem odwoływac się do swf za pomocą dodania zmiennej losowej np.
Kod
<param name="movie" value="flash.swf?ver="<? print rand(0,999); ?> />

ale nadal mi nie odświeża... nagłowkami też się bawiłem...

Wiem, że swf jest cashowany przez przeglądarkę i zawsze go pobiera z tempa.
To można by usuwać za każdym razem katalog temporary files tylko nie mam pojęcia jak się odwołać do katalogu po stronie użytkownika albo jak usuwać cały katalog z plikami i podkatalogami

Proszę o pomoc...
Vogel
bo ten random umiesciles ZA cudzyslowiem.

Kod
<param name="movie" value="flash.swf?ver=<? print rand(0,999); ?>" />
Legro
Cytat
jak usuwać cały katalog

unlink" title="Zobacz w manualu php" target="_manual questionmark.gif
Vogel
tia. unlink ale na SERWERZE a nie na koputerze klienta! php ma sie nijak do kompa klienta.
daves
dzięki Vogel, to jest tak banalne, że aż wcale nie zwróciłęm uwagi na ten cudzysłów.

ale piszesz również, że php ma się nijak do klienta. Skoro tak to jakim cudem można z php odpalać aplikacje będące na kompie klienta. Przecież jakaś jest dostępność skoro instalowane są różne świństwa trojanowe na różnych stronach typu astalavista.com
Vogel
O_O
a co do tego ma php? php to SERVER-SIDE. Trojany i inne swinstwa to JavaScript, ActiveX oraz wszelkie luki w przegladarkach czy samym flashu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.