Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] Form - rozjechany przycisk
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Remx
Witam

mam mały problem a mianowicie zastosowałem w formulazu (logowanie)
poniszy kod wyswietlajacy przycisk
  1. <td>
  2.  
  3.  
  4. <input type="submit" name="submit" style="background-image: url('nex.png'); width: 50px; height: 50px; solid; border: 0" value=""></form>
  5.  
  6.  
  7. </td>

oczywiscie przycisk dziala ok ale jest problem wizualny a mianowicie w FireFox wszystko ładnie wyglada ale w IE przycisk mi sie rozjezdza tak jagby pod nim bym wpisal ze 2 razy <BR><BR> sad.gif

FireFox:

IE:

Czy ktos poradzi jak to wyeleminowac w IE ? sad.gif

Dziekuje i Pozdrawiam
bigZbig
Przede wszystkim co to jest?

1. <<span style='color:blue'>/form>
i gdzie jest znacznik otwierajacy form? Wyrzuc tagi formularza poza tabele
Remx
tongue.gif no przecie nie bede wklejal calego kodu jak błąd jest tylko w tym miejscu z przyciskiem bo nawed sam przycisk bez reszty tak samo sie zachowuje sad.gif

1. <table border="0" align="center" width="30" bordercolor="yellow" >
  2. <form name="logowanie" action="index.php" method="POST">
  3. <tr>
  4. <td align="right" width="30" height="20">
  5. <input type="text" name="login" size="15" maxlength="20"
  6. style="background: #005599; border-color: #000000; border: #003366 1px solid">
  7. <input type="password" name="pass" size="15" maxlength="20"
  8. style="background: #005599; border-color: #000000; border: #003366 1px solid" >
  9.  
  10. </td>
  11. </tr>
  12. </table>
  13. </td>
  14. <td>
  15.  
  16. <td>
  17.  
  18. <input type="submit" name="submit" style="background-image: url('nex.png'); width: 50px; height: 50px; solid; border: 0" value=""></form>
  19.  
  20. </td>
  21. </tr>
  22. ...............................................
  23. ............reszta tabeli..................
  24. ...............................................
bigZbig
@Remx - przeczytales moj wczesniejszy post w całości? Bo mnie sie zdaje, ze z calej tresci wyciagnoles akurat to co najmniej istotne.
Remx
yyy lol ja tego

<<span style='color:blue'> nie mam dry.gif u siebie w kodzie niewiem skad sie wzielo to w tym co wklejalem LOL worriedsmiley.gif

a jezeli chodzi o tagi </form> juz wywalilem smile.gif i nawed juz działa cacy smile.gif

Dziekuje

a tak jeszcze przy okazji zapytam czy jest moziwosc jakas aby wylaczyc w tabelce odstepy pomiedzy komorkami ? chodzi mi o to ze zrobilem tło kazdej komorki <td> ale border="0" i moze nie widac obramowania ale widac przerwy miedzy komorkami sad.gif

ale nadal sie zastanawiam jakim cudem wkeil mi sie ten span style :/ hyh
bigZbig
Podstawowy blad. Nigdy nie przeplataj tagow.
Przyklad
  1. <!--dobrze-->
  2. <div><span></span></div>
  3.  
  4. <!--zle-->
  5. <div><span></div></span>

Jesli tagi ci sie przeplataja to powienienesz przeorganizowac kod.
bronx
Cytat(Remx @ 2006-03-21 01:03:45)
a jezeli chodzi o tagi </form> juz wywalilem smile.gif i nawed juz działa cacy smile.gif

a tak jeszcze przy okazji zapytam czy jest moziwosc jakas aby wylaczyc w tabelce odstepy pomiedzy komorkami ? chodzi mi o to ze zrobilem tło kazdej komorki <td> ale border="0" i moze nie widac obramowania ale widac przerwy miedzy komorkami sad.gif