Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmniejszanie partycji
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
ano
Cześć!
Mam problem, mianowicie mam 200 GB dysk na którym jest jedna partcja NTFS. Próbowałem ją zmniejszyć programem 'PartitionMagic 8.0', niby wszystko było ok, restartuje kompa i po ekranie ładowania WinXP komputer się zawiesza na takim jakby niebieskim ekranie, gdzie pisze, że PartitionMagic wykonuje pracę (czy jakoś tak winksmiley.jpg ) Czekam tak 1 h, nic się nie dzieje. Więc postanowiłem zrestartować kompa, ekran się znowu pojawił jednak szybko nacisnąłem jakiś klawisz (press any key to abort) i włączył mi się normalnie winxp, jednak partycja mi się nie zmniejszyła.
Na tej partycji nie mam zainstalowanego Windowsa, jednak mam już 30 gb zajęte więc nie chciałbym utracić żadnych danych...

Jak mógłbym zmniejszyć tą partycję?
Może wybrać inny program?
barF
Acronis Disk Director Suite lub The Partition Resizer
cala game narzedzi znajdziesz na magicznej plycie Hiren's BootCD (trzeba troszke pogooglowac za iso)
trucksweb
tak jak to robiles, tylko przy 200gb to troche czasu potrwa winksmiley.jpg
i nie restartuj tak kompa bo za n-tym razem juz sie windows nie wlaczy tongue.gif
sztosz
U mojego Kumpla partycję 20GB(!) zmniejszałem do 10GB w ciągu ~4h używając Partition Magic. U siebie (tylko troszeczkę szybszy procek) Jedną partycję 80GB podzieliłem, potem zmniejszałem rozmiary, i przenosiłem partycję na dysku w ~3h, z tym że uzywałem Acronis Disk Director.

Dodam że w mojej praktyce z tego typu programami nie raz spotkałem się z tym że Partition Magic wywalał różne błedy. Ale ani razu nie spotkałem się z tym żeby Acronis Disk Director zawiódł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.