Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Domeny EU
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kuziu
Witam,

tak się zastanawiam nad tym czy ma sens wykupienie jakiejś ciekawszej domeny .eu i pozniejsza jej sprzedaż.

Czy ktoś z was zaklepał już jakąś domene EU ?

Ja zamówilem diverse.eu i nie wiem czy potem to sprzedam czy nie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Czekam na jakieś wypowiedzi
dr_bonzo
Jak stworzyc biznes, na ktorym zarobie miliony bez ruszania glowa

Sam musisz to ocenic, przeciez jak ktos znajdzie taka domene to ja wykupi a nie poda ci jej nazwy.

Zamykam

edit: chyba nie moge smile.gif
Kuziu
I dobrze, że nie możesz. Nie chodzi mi o to by ktoś podawał domeny. Chodzi mi o dyskusję czy waszym zdaniem to ma w ogóle sens.

Mam jeszcze 2-3 domenki które sa wolne nie wiem czy kupić. Bo z 1 strony co to dla większej firmy wydatek 1000 zł np. na domene z drugiej skoro mają np. com to po co im EU.

Zresztą zadałem pytanie czy ktoś zaklepał a jak zaklepał to już może podać bo mu jej nie odbiore.
GrayHat
z calym szacunkiem ale ostatnio domeny to towar ostro przepelniony :/
sam mam domene legia.org.pl na sprzedaz i jeszcze dwa lata temu moglbym ja sprzedac gdzies za 1000zl a teraz jej za 100 nikt nie chce :|

spojz se jeszcze na strone polsatu: www.polsat.pl tongue.gif
escaflowne
Cytat(Kuziu)
[...] Ja zamówilem diverse.eu i nie wiem czy potem to sprzedam czy nie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif [...]

Pytanie czy ją w ogóle dostaniesz smile.gif Wiadomo, decyduje kolejność zgłoszeń.

Cytat(Kuziu)
tak się zastanawiam nad tym czy ma sens wykupienie jakiejś ciekawszej domeny .eu i pozniejsza jej sprzedaż. [...]

IMHO: Szaleństwo dot-com'ów v2.0
tiraeth
Cytat(dr_bonzo @ 2006-03-24 01:18:30)
Zamykam

Ale ja to zrobię z wielką przyjemnością aaevil.gif

Powód: To może od razu załóżmy x tematów do wszystkich domen dostępnych do rejestracji?
DeyV
A ja jedak otworzę.

Bo choć tematu wymieniającego X wolnych domen EU nie potrzebujemy, to jednak sama rozmowa na temat przydatności tych domen może okazać się całkiem ciekawa.
Kuziu
Cytat(tiraeth @ 2006-03-24 17:02:14)
Cytat(dr_bonzo @ 2006-03-24 01:18:30)
Zamykam

Ale ja to zrobię z wielką przyjemnością aaevil.gif

Powód: To może od razu załóżmy x tematów do wszystkich domen dostępnych do rejestracji?

No tak ale czy reszta domen jest właśnie w okresie PRE-rejestracji ?

Wiekoszsc ciekawych domen jest juz zajeta a te są nadal wolne.

Nienawidze takiego podejścia

Zamkne bo po co inni mają gadać.

A domeny EU to nowość i jest teraz na to dośc duzy boom patrząc chociazby na obciazenie server'a nazwa.pl na ktorym ciągle ludzie szukają wolnych domen.
shpyo
Lol, domen UE jeszcze nie zaczęto rejestrować z tego co mi wiadomo. Teraz firmy przyjmują zamówienia na domeny i wygrywa pierwszy lepszy (chyba).

Ostatnio też przeglądałem domeny *.ue i za każdym razem zapytanie o domenę pokazywało - WOLNE.

Te domeny zaczną być rejestrowane jakoś na początku kwietnia.
escaflowne
http://dns.pl/eurid/index.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.