Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mała korekta fotki w Corelu , jak to zrobic :)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cineck
Witam... mam taki o to problemik , zeby latwiej bylo mi go opisac zalanczam fote --------->http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7knau5l5ukvo0l0v.html jak widac na zdjeciu, fotka ma eliptyczny ksztalt, tylko ze po bokach ma te biale tło. I wlasnie jakiej funkcji uzyc aby sie tego pozbyc i zeby został tylko i wylacznie ten eliptyczny kszalt smile.gif

mam nadzieje ze temacik pasuje do tego dzialu winksmiley.jpg

Pozdrawiam
Fuzja
Ja bym preferował PHotoshopa czyli :
magiczna różdżką zaznaczamy białe pole -> wchodzimy chyba w edytuj i odwrotność (jakoś tak , nie pamiętam:))
cineck
a procz Photoshopa questionmark.gif? moze Corel questionmark.gif smile.gif
Fuzja
W paint shop pro chyba jest podobnie a jest to darmowe oprogramowanie więc po co szukać rozwiązania w Corelu smile.gif
Chewolf
Cytat(Fuzja @ 2006-03-27 19:28:37)
W paint shop pro chyba jest podobnie a jest to darmowe oprogramowanie więc po co szukać rozwiązania w Corelu smile.gif

Chyba tylko wersja testowa czyli trial questionmark.gifexclamation.gif
Fuzja
O boże biggrin.gif Zawsze mylę Paint Shop Pro z Gimpem biggrin.gif
Seth
Poszukaj w ustawieniach calej strony. Czy te tlo to nie jakis obiekt wektorowy?
Jezeli tak to go kliknij i z menu kolorw wybierz bialy.
spenalzo
W Corelu:
Tworzysz elipse, wklejasz obok zdjęcie, następnie zaznaczasz zdjęcie i wybierasz z menu opcje Szybkie kadrowanie i klikasz na elipse tongue.gif (albo zaznaczasz odwrotnie , nie pamietam).

Edit: hm, źle zrozumiałem pytanie tongue.gif
cineck
Cytat(Chewolf @ 2006-03-27 22:56:44)

dzieki za pomoc ale zle mnie zrozumiales, nie wiem jak reszta winksmiley.jpg specjalnie w moim przykladzie dalem te zdjecie na czarnym tle.... aby po korekcie zdjecia mialo ono ksztalt elipsy "bez tła" nie wiem czyu fachowo dobrze to opiosuje smile.gif Poprostu zdjecie samo w sobie ma miec ksztalt...wiadomo czego biggrin.gif moze byc jako gif , cokolwiek.

PS. wiem ze mozna sobie te roznice zamalowac danym kolorem winksmiley.jpg ale w tym przypadku nie wchodzi to w rachube.
sztosz
Czyli to co jest czarne + biała "obwódka" ma być przezroczyste? To napewno nie Corel Draw, a co najwyżej PhotoPaint (ale równie dobrze GIMP, alboPaint .NET) Wycinasz to czego nie chcesz, tak żeby to wyciete pozostało przezroczyste (przewaznie zaznaczone to jest jako szaro-szara szachownica) , odpowiednio do upodobań kadrujesz i zapisujesz jako GIP z przezroczystością, albo PNG też z przezroczystością.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.