Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: openoffice w przegladarce firefox
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
emp
czy przeglądarka może mi wyświetlić dokumenty openoffica jak calc writer.. czy word , exel..

wiem ze w ie byla taka mozliwosc za pomoca technologi ole wyswietlac worda i exela przy uzyciu ie.. a ja musze wyswietlic jakis podglad dokumentu writer calc w firefoxie szukalem pluginow i nico..

pdf mi sie wyswietlaja jak tylko zainstaluje reader-a adobe... a z calc i writer tak juz nie da sie mimo ze mam openoffice zainstalowanego nie wyswietla sie... plik pdf jest sciagany z bazy mysql i wyswietlany hederem o tak:
  1. <?php
  2. include_once( 'inc/rdzen/class_rdzen.inc.php' ) ;
  3.  
  4. $id_dokumentu = $_GET[ 'id_dokumentu' ] ;
  5.  
  6. class cPodglad extends cRdzen
  7. {
  8. public function __construct( $id_dokumentu )
  9. {
  10. parent::__construct() ;
  11.  
  12. $plik = self::podaj_dokument_dla_id( $id_dokumentu ) ;
  13. $plik_typ = stripslashes( $plik[ 'plik_typ' ] ) ;
  14. $plik_do_podgladniecia = $plik[ 'plik' ] ;
  15.  
  16. header('Content-type:'.$plik_typ);
  17. echo $plik_do_podgladniecia ;
  18. }
  19. }
  20.  
  21. $podglad = new cPodglad( $id_dokumentu ) ;
  22.  
  23. ?>
nospor
Przenosze z przedszkola

Przeglądarka sama z siebie nie otworzy ci pliku. moze ci co najwyzej sama na podstawie naglowków, otworzyc program, który czyta takie pliki. No chyba ze faktycznie jakis plugin.

A ie i word... no coz. ie tak ma, ze czyta swoje produkty winksmiley.jpg

edit: moze nie masz ustawionych skojarzen, ze pliki openoffice, mają byc uruchamiane przez openoffice
emp
wlasnie tak robie i w ten sposob uruchamiam pdf w przegladarce.. a czy jest taki program i naglowek winksmiley.jpg zeby writera i calca odpalic jest jakis taki plugines do oppenoffica whatever
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.