Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na stronę?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
witus
Witam...
od dłuższego czasu muszę zrobić strone dla znajomego - oczywiście tradycyjnie brak mi pomysłu. Ciągle robie jakieś ścierwo, i nic mi nie wychodzi. Skąd wziąść pomysł, jak zrobić oryginalną stronkę :/??
trucksweb
Cytat
od dłuższego czasu muszę zrobić strone dla znajomego

to albo to Twoja strona albo znajomego.
Brak tu logiki ?!

ps. jak nie masz pomyslu na strone to lepiej idz z psem na spacer tongue.gif
Fuzja
Musisz zrobić... no ok, ale może powiedz o czym jak my damy Ci pomysł na stronę o psach a kumpel kazał Ci zrobić o kotach...
witus
O fajerwerkach ;]
Fuzja
Podstawowy układ strony. Top - wybuchające w powietrzu fajerwerki i dacyt.
strife
Ktoś wchodzi na stronę, a potem wybucha mu monitor laugh.gif
ens0re
Nie śmiejcie sie, bo i mi sie przykro robi, jak tak patrze na to wszystko sad.gif cool.gif

P.S. o sporcie smile.gif
dr_bonzo
Cytat
muszę zrobić strone dla znajomego - oczywiście tradycyjnie brak mi pomysłu

witus: on zlecil ci zrobienie konkretnej strony? i masz problemy z grafika/layoutem? czy z czym?

czy

on zlecil ci zrobienie jakiejs strony, on sam nie wie jakiej --> to niech sie dowie czego chce

edit: fajerwerki? niezauwazylem : |
Wykrywacz
Ja jak niemam pomysłu robie tak.
Strona najczęściej ma tytuł. Bierzesz otwierasz sobie gimpa, photoszope itp..
Wybierasz sobie jakąś czcionke, mało istotne jaką na początku.
Wybierasz sobie jakies kolorki ostatnio to nawet są w układach co do siebie pasue.
I zaczynam malowanie łączenie robienie jakiś wzorków, próbując dopasować kolorki.
Potem jak coś wpadnie ci w oko dobierasz lepszą czcionkę(mi się zdażyło nawet pomysł cały layout stworzyć w ten sposóB). Tak masz już jakieś początki loga.
Teraz zastanawiasz się czy z czym ma być to związane i np. wsadzasz swóje super logo, na np. samochód, dopasowujesz sobie żeby ładnie leżąło i nie zasłaniało wszystkiego. Potem walisz jakimś filtrem albo innymi bajerami. Tak masz już lwią część.

Ale najprosciej wpisz sobie w Wysypisko tamplat, bądz np. ciekawe strony pooglądaj co ludzie zrobili. W skrajnych przadkach braku pomysłu ściągnij sobie darmowego tamplata i tyle.
escaflowne
Jak już znasz tematykę, to wyruszasz w Internet i patrzysz jak inni zrobili strony o tej tematyce. Prawdziwa kopalnia pomysłów i idei biggrin.gif
vieri_pl
W sumie mało jest stron o fajerwerkach ale fuzja dał Ci dobrą radę...

Strona jest o fajerwerkac, czyli jeśli chodzi o grafikę szukasz na stronach producentów fajerwerków odpowiednich zdjęć. Ustalasz dobrą kolorystykę, tworysz szablon odpowiedni pod wzgledem graficznym i czytelny oczywiście.

Myślę że jak już się za coś zabierasz, tzn. bierzesz jakąś fuchę to musisz wiedzieć że dasz sobie radę. Ja jak dostaje zlecenie najpierw myślę sobię, czy dam radę i czy w ogole warto poźniej mówię zleceniodawcy czy w to wchodzę, czy nie...

pozdro
Speedy
Cytat(strife @ 2006-03-29 19:11:12)
Ktoś wchodzi na stronę, a potem wybucha mu monitor  laugh.gif

Prawie mi kubek z herbatą wypadł laugh.gif

btw. (żeby mnie nie oskarżono o niekonstruktywny post tongue.gif) Poszukaj w necie jakiś grafik i zdjęć związanych z fajerwerkami. Pokrąż trochę po różnych stronach - zobacz, jak są skonstruowane. Możesz wybrać sobie jakiś motyw graficzny, spróbować dobrać do niego schemat kolorów, stworzyć elementy strony, wstępny projekt... itd. ...
witus
Stron o fajerwerkach prawie wogle nie ma : )

Co sądzicie o tym:
http://www.witus.yoyo.pl/files/lay/lay.html

?
Fuzja
Buuuuu, top to zwalona część topu z darmowego szablonu...
witus
:|

Że co : |?
babejsza
Oj nie no musisz nad tym jeszcze popracować ... najlepiej od początku winksmiley.jpg
Fuzja
Że co? Że to, że to logo jest zwalone z innego z darmowego szablonu...
witus
hah, widzisz - to co mówisz to nie prawda smile.gif Layout całkowicie sam robiłem!!
Fuzja
I tu się zdziwisz, bo nie robiłeś go sam... Zdjęcie sam zrobiłeś? NIE... Czyli layout nie jest do końca Twój a zdjęcia nie widziałeś tylko wyciąłeś to co trzeba z loga darmowego szablonu..
witus
Kurde, ty nie pieprz mi głupot dobra?

Ja dobrze wiem co zrobiłem... może ktoś kto robił szablon też użył tej grafiki? Ja ten obrazek znalazłem w googlach i go wyciąłem i dałem go do loga.

Więc STFU!
Fuzja
Dobra, spoko już się nie czepiam, ale nie mów,że całkowicie sam go robileś...
Diwi
Po pierwsze może troche kultury, co ?

Zauważ że znajdując jakiś obrazek w Googlach nie masz prawa używania go w swoich projektach chyba że autor wyraził taką zgodę.

A ogólnie layout bardzo cienki, do przerobienia.

Pozdrawiam
spenalzo
Zapomniałeś napisać, ze masz 12 lat.
witus
Cytat(Diwi @ 2006-03-30 15:52:21)
Po pierwsze może troche kultury, co ?

Zauważ że znajdując jakiś obrazek w Googlach nie masz prawa używania go w swoich projektach chyba że autor wyraził taką zgodę.

A ogólnie layout bardzo cienki, do przerobienia.

Pozdrawiam

To chyba jakiś żart! To skąd ludzie niby robili by niezłe graifki na strony? Myślisz, że ktoś się pyta kogoś czy może jego obrazek wziaść? NIKT! Bo po co?
Fuzja
Jesteś żalosny, właśnie firmy zazwyczaj same robią zdjęcia, albo korzystają(tak i inni ludzie) z zdjęćROALTY FREE...
Diwi
Cóż, masz 12 lat i znikome pojęcie o rynku WebDesignu. Istnieją serwisy na których różni ludzie wrzucają zdjęcia zrobione przez nich oraz zezwalają na wykorzystywanie ich w różnorakich pracach. Niektóre takie serwisy są płatne lecz zdjęcia na nich są bardzo dobrej jakości, inne darmowe troszeczke gorsze (choć nie zawsze). Przykładowy taki serwis (darmowy), http://www.sxc.hu/

Masz jeszcze długą drogę przed sobą, życze powodzenia bo sam zaczynałem przygodę ze stronami internetowymi w Twoim wieku.

Acha, chciałbym również zauważyć że wykorzystując bez zgody autora jego dzieło naruszasz prawo co może doprowadzić do rozprawy sądowej. Oczywiście konsekwencje ponieśliby Twoi rodzice ponieważ w wieku 12 lat nie możesz wykonywać czynności prawnych.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.