Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to jest z google?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Rastman
mam jedną stronkę i w google jest wszystko ok, wywala, ze ostatnia kopia strony była robiona 22 marca i są w miarę aktualne dane, ale drugą stronę modyfikowałem, bez naruszenia kilku skryptów z jej starej zawartości, usunąłem zawartość jakies 2 tygodnie temu, a google cały czas odnosi się do starej zawartości i pisze że ostatnia kopia strony była robiona w lipcu 2005. Dlaczego tak się dzieje i czy po wyrzuceniu z serwera wszystkich starych plików mogę liczyć na to, że w miarę szybko google to przemieli?
Diwi
Częstotliwość reindeksowania stron, a w twoim przypadku usunięcia strony jest zależna od linków które prowadzą do Twojej strony, postaraj się o pare linków z dobrych serwisów (tzn. takich które GoogleBot odwiedza codziennie). Jeżeli google natrafi na link do Twojej strony i ją odwiedzi to po zobaczeniu że nic tam nie ma powinien ją usunąć z indeksu.

Btw. Ostatnio takie rzeczy w Google to normalka, związane to jest ze zmianą infrastruktury przez Google.

Pozdrawiam
Wykrywacz
Zostaje napisanie do Googla, ja tak zrobiłem zadziałali ba nawet podziękowali.
Rastman
a na jaki adres? rolleyes.gif info@google.pl, czy jak? i czy pisales po polskiemu?
Wykrywacz
Napisz tam

Tylko chyba trzeba po angielsku napisać.
Jak wróce do domu to postaram się znaleźć maila do nich.
Adiasz
Google Remove URL
Rastman
dzi´ki wielkie za pomoc, juz do nich naskrobalem, ciekawe czy cos z tym zrobia:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.