Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SMS send
Forum PHP.pl > Forum > PHP
suchy1
Witam

szukalem na forum postow z w/w tematem znalazlem ale niestety nie pomogly mi worriedsmiley.gif nie spodziewam sie cudu ale wole zapytac.

Potrzebuje skrypt ktory jak ktos mi wysle email(to bedzie dosc zadko) wysle sms na moj numer"Masz email z roboty etc." z tego co szukalem na zagranicznych forach to troche tego jest ale w php dopiero sie ucze. Czy ktos mi jest w stanie pomoc ? czy jest szansa na takie cos ? Telefon mam w Plusie acha a jak tak to czy przez darmowa bramke PLUSa czy np. miastoplusa.pl gdzie trzeba sie zalogowac. Pozdrawiam Rkingsmiley.png
LBO
o ile SIMPLUS nie udostepnil API do wysylania smsow, to polecam cURL" title="Zobacz w manualu php" target="_manual... wysylasz (emulowany) formularz z wiadomoscia na odpowiednia strone (wysylajaca smska), pobierasz odpowiedz skryptu i voila
suchy1
Cytat(LBO @ 2006-04-02 01:07:27)
o ile SIMPLUS nie udostepnil API do wysylania smsow, to polecam cURL" title="Zobacz w manualu php" target="_manual... wysylasz (emulowany) formularz z wiadomoscia na odpowiednia strone (wysylajaca smska), pobierasz odpowiedz skryptu i voila

a mozna prosic jakis FAQ bo czytalem na www.pl.php.net o tym ale jakos nie rozumeime tego..noob is noob sad.gif
lords
Cytat(LBO @ 2.04.2006, 03:07 ) *

no właśnei jak pobrać odpowiedz skryptu?? mianowicie wywołuje plikwktorym są funkcje curla np. www.test.pl/curl pobierające formularz, potem jest :
  1. <?php
  2. curl_setopt ($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "aaaa=eqwe&ebbb=dvdsvsdvsd");
  3. ?>

odpowiadający za przekazywane zmienne

po kliknięciu w submit formularza, ktory sie wyswietlił skrypt przechodzi własnie do tej podstrony z submit'a
Jak zatem pobrać efekt (tzn. czy dodano wpis czy nie etc.)questionmark.gif
powiedzmy z www.aaaa.pl siedze i dumam i nie moge wymyslic smile.gif
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.