Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Wyszukiwarka, ale...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Blady
Mój problem wygląda tak że potrzebuje zrobić wyszukiwarkę produktów, ale nie są one w żadnej bazie danych, tylko w kilku plikach html pogrupowanych wg kategorii. Jeden produkt wraz z dodatkowymi informacjami zajmuje jeden wiersz w tabeli.
Moim zadaniem jest wyswietlenie wszystkich wierszy ze wszystkich plików (lub wybranych) pasujacych do szukanego wyrażenia.
Wiem ze powinienem wykorzystac do tego celu wyrażenia regularne, ale nie mam o nich praktycznie zadnego pojęcia. Mówiąc szczerze nie wiem za bardzo jak sie do tego zabrać.
Będę wdzieczy za wszelką pomoc, co do podpowiedzi jak działac na wyr regularnych jak i również tego konkretnego przypadku.
treewood
Blady - to moze bys wrzucil przykladowo wygladajacy html itd. bo nie wiadomo od czego zaczac. napewno przyda ci sie funkcja strip_tags()
Guest
Oto przykładowy HTML:

1. <body bgcolor="#FFFFFF" alink="#FF0000">
  2. <table WIDTH="500" BORDER=1 CELLPADDING="0" CELLSPACING="0" CLASS="t1" >
  3. <tr>
  4. <th align="center" CLASS="t1">Grupa towarowa JAKAS </th>
  5. </tr>
  6.  
  7. <div align="center"><center>
  8. <table WIDTH="500" BORDER=1 ALIGN="CENTER" CELLPADDING="2" CELLSPACING="0" CLASS="t1">
  9.  
  10. <tr>
  11. <td CLASS="t1"><A HREF="dodaj.php?i=664173&p=PROD_1&c=2.24" TARGET="_self">PROD_1 <A></td>
  12. <td ALIGN="RIGHT" CLASS="t1"><b> 2.24 PLN</b></td>
  13. </tr>
  14.  
  15. <tr>
  16. <td CLASS="t1"><A HREF="dodaj.php?i=664197&p=PROD_2&c=2.95" TARGET="_self">PROD_2<A></td>
  17. <td ALIGN="RIGHT" CLASS="t1"><b> 2.95 PLN</b></td>
  18. </tr>
  19.  
  20. <tr>
  21. <td CLASS="t1"><A HREF="dodaj.php?i=664111&p=PROD_3&c=2.52" TARGET="_self">PROD_3<A></td>
  22. <td ALIGN="RIGHT" CLASS="t1"><b> 2.52 PLN</b></td>
  23. </tr>
  24.  
  25.  
  26. </body>

Od razu mówie ze nie mam za duzego wpływu na to w jaki sposób wyglada ten kod. Jest on generowany przez jakis skrypcik na podstawie stanu magazynowego. Dosyć poplatany układ ale coż.. to inna historia.
Blady
Przepraszam, wysyłałem z innego komputera i zapomniałem sie zalogowac. Czy ta próbka kodu jest wystarczająca?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.