Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wylaczyc cookies
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
barkroli
potrzebuje zrobic tak <input type=text name=sub> azeby sie nie chcial w zadebn sposob chcial uzupelniac poprzednio wpisanymi wyrazami
NuLL
  1. <input type='text' name='cos' readonly='readonly' value='Cos tam'>
barkroli
No nie o to mi chodziło bo taktko nie moge nic wpisywac w to pole ja potrzebuje normalnie móc tam wpisywac coś tylko żeby niewyskakiwało mi to co już kiedyś wpisałem to co siedzi w ciasteczkach (chyba)
mike
Wiesz ile to ma związku z ciasteczkami? 0 (słownie: zero)

Są dwa sposoby na pozbycie się podpowiadania:
1. Sposób podany przez ~NuLLa. Niezgodny zresztą ze specyfikacją, bo nie ma czegoś takiego jak atreybut readonly tongue.gif
2. Generować za każdym razem inną nazwę name. Wtedy przedlądarka nie będzie wiedziała że to jest to samo i nie podpowie.

No chyba że można to wyłączyć w pzeglądarce, z poziomu kodu nie za bardzo się da.
barkroli
własnie nie moge generowac za kazdym razem innej nazwy tu jest problem bo ta nazwa jest potem w php mi potrzebna a readonly niepozwala wprowadzac do tego pola wiec niestety nierozwiązuje ani jedno ani drugie mojego problem a ciasteczka musza miec cos z tym wspólnego bo jak wywale cookies to potem mi nieuzupelnia sie niczym bo nie ma czym

-------------------------------------------------------------

Znalazlem na to sposob bo niestety prostszego chyba nie ma, chyba ze sie nim niechcesz podzielic wielki mike_mech-u. Wysylam przez dwa inputy do skryptu dane drugi sie automatycznie uzupelnia przez JS tym samym co pierwszy mam wpisane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.