Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Certyfikat OCP
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle
Blackhole
Witam.

Dostałem odpowiedź z firmy (pewnej), iż uzyskanie tego certyfikatu ("Oracle Database 10g Administrator Certified Professional") jest potrzebne do ubiegania się o stanowisko "Instruktor Technologii Oracle - Programista / Administrator". Czy ktoś z Was go ma? Możecie mi coś powiedzieć o tym szkoleniu?

To dla mnie bardzo ważne. Z góry wielkie dzięki!

--- edit ---
Gdzie na stronie Oracle mogę znaleźć informację o egzaminach na certyfikat OCP? Gubię się w tym ogromie informacji worriedsmiley.gif Może Wy coś znajdziecie...
Method
jelsi uwazasz ze znasz oracle to sciagasz cos co sie nazywa oracle tesking i rozpierdzielasz pare setek pytanek. jak ci nei przyprawily trudnosci idziesz na egzam. teskingi wypozycza biblioteka emule smile.gif
\

No i stalo sie za ta odpowiedz dostalem warninga - najpierw null sie przy.....czepil ze mam nie hallo awatara a teraz jeszcze ze 'rozpierdzielasz' jest nie kulturalnym slowem.
"na forum obowiazuje kulturalne slownictwo " - jak nic null musi robic drugi kierunek na polonistyce, dobrze ze napisal tylko kulturalne a nie odpowiednio piekne albo ze odpowiedzi trzaskamy ( to chyba mieszczace sie w ramach Null-etyki slowo) rymem.

Wiec wybacz nie wskaze Ci odpowiedniego linku ale nie wiem czy obecna tutaj kultura pozwala na udostepnianie linkow do innych stron.
za umiesczenie np takiego linku:
ype=3&p_org_id=10&lang=PL' target='_blank
moglbym zostac znow napomniany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.