<? // If empty, send header causing dialog box to appear exit; } $filename = "webpass.list"; //the name of the file and the path are entirely up to you but dont leave the file
inside the public_html directory for anyone to see. Put it outside so the path is something like /home/username/webpass.list. } } for ($i=0;$i<=$j;$i++) { if ($buffer[$i] == "$PHP_AUTH_USER:$PHP_AUTH_PW ") { //this line evaluates for every element of $buffer and checks for a line that matc
hes the inputed username and password. The new line at the end is necisary because the file has a line end as well. $auth=1; break; } } if ($auth == 1) { ?> <html> <body> bardzo wazne dane firmowe </body> </html> <? } else { exit; } return; ?>
stworzylem plik webpass.list, w nim (bez cudzyslowow):
"user:pass
user2:pass2
"
(z ostatnim enterem celowo - wszystko w ANSI)
chodzi o to, ze przy pierwszym odpaleniu takiej stronki pojawia sie okno logowania - loguje sie, nie wazne czy podam dobre, czy zle dane, to Apache zaczyna swirowac - jego proces zzera 95-99% zasobow procka, a sesje rosna w tepie okolo 50MB/s (!) w skutek czego po kilku minutach widze komunikat o malej ilosci miejsca na dysku (WinXP) - a strona i tak sie nie wyswietla...
no i nie wiem po co zamienia $PHP_AUTH_USER i _PW na duze litery (?)
potrzebuje skryptu logowania na strone ktora postuje sama do siebie i dodatkowo jest na niej masa urli do samej siebie przekazujacych zmienne (&$x="$x", itd), czyli sie przy tym odswieza, a nie wiem czemu skryp napisany przeze mnie:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44963&hl=
przy kazdym odswiezaniu pyta o login i haslo... a przeciez je przekazuje w sesji... heup! w desperacji jestem, na dzisiaj miala byc stronka gotowa na zaliczenie