razorblade
6.05.2006, 13:10:01
mam pytanie: czy da się w jakiś sposób zainstalować MS SQL Server 2005 tak, żeby nie byl do tego potrzebny IIS? proszę o wskazówki, gdyz posiadam tylko Windows XP Home, na którym nie ma IIS-a:/
dzieki za odpowiedz!
No jasne, ze sie da. Przeciez SQL Server nie jest zalezny od IIS'a, jak juz to problemy byly z Visual Studio, ale od wersji 2005 juz do srodowiska dolaczany jest mini-serwerek developerski, wiec i w tym przypadku koniecznosc instalowania IIS'a odpada.
razorblade
6.05.2006, 21:48:09
to jak wytłumaczyc fakt, ze przy testowaniu systemu przy instalacji wyswietlają mi sie 2 warningi: ze nie ma IISa oraz co za tym idzie "Hardware requirements arent complete" czy jakos tak.
ale powiedzmy olewam to daje next i wizard instalacji staje w miejscu w którym jest wyszukiwany IIS na dysku. (oczywiscie IISa nie ma).
czy da sie temu jakos zaradzic? jak na złosc mi sie spieszy a tu taki zonk^^ tym bardziej ze na stronie Microsoftu jest napisane ze powinine wystarczyc sam Home Edition z SP2 (ktory mam zainstalowany). co zrobic?
Zbłąkany
6.05.2006, 22:53:40
Zależy jaką masz wersje SQL Servera :-) Dla SQL Server 2000 np MSDE można było zainstalować nawet na Windows 98 ale juz wersja SQL Server 2000 Enterprise Edition mogła być zainstalowana tylko, na niektórych systemach :-)
razorblade
6.05.2006, 22:59:08
SQL Server 2005
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.