Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowy generator dokumentacji ?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
emp
witam

chcialbym wygenerowac sobie dokumentacjie moich klas z mojego projektu... narazie mialem w lapach:
phpDocumentor ktory jest dosc cieniutki jak dla mnie
PHPDoc ostatnia aktualizacja 2000 winksmiley.jpg wiec wogole nie ma oczym mowic.. zreszta korzysta tylko z php 4.1

byloby milo gdyby ktos zaproponowal jakies darmowe generatory dokumentacji z pilkow zrodlowych php... ktory by pokazywal dodatkowo hierarchie klas i rodzaj metod czy public, private, protected.. moze to byc jakis plugin do PHPEclipse

pozdrawiam
mike
Cytat(emp @ 2006-05-07 13:13:16)
phpDocumentor ktory jest dosc cieniutki jak dla mnie

A co jest złego w nim.
To najlepsze narzędzie stworzone do tego.

Generuje super dokumentację.

Przenoszę na komputery i oprogramowanie.
emp
jezeli PHPDocumentor jest najlepszy to szkoda.. mi sie nie podoba chocby to ze nawet nie pisze jakiego typu sa metody klas... generowany pdf jest bardzo brzydki i nieczytelny... nie widze hierarchi klas...ale byc moze przeoczylem cos skoro jest najlepszy, wiec przyjrze sie mu jeszcze blizej... nie no nie narzekam tylko myslalem ze sa lepsze

kurcze szukalem na forum o dokumentacji nie znalazlem, a tu popaczcie arty sa winksmiley.jpg a ja tylko z forum korzystam wiec sory sa niepotrzebny topik winksmiley.jpg

EDIT:// napewno cos przeoczylem w tym PHPDocumentor jak jest najlepszy to musi byc owiele lepszy niz mi sie wydaje winksmiley.jpg ja sie nie moge polapac w tej dokumentacji jak se wygenerowalem... w javadoc sie lapie moze to przez przyzwyczajenie
mike
Oj jest dużo lepszy niż Ci się wydaje.
Tu masz przykład wygenerowanej dokumentacji: Agavi Documentation (wybierz Packages agavi)
emp
zgodze sie... wszystko czego mi potrzeba.. gdby jeszcze te pdf winksmiley.jpg tak ladnie wygladaly
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.