Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]deklaracja zmiennych w linkach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piwib
Witam. chce by $page = "galeria.php?dir=folder";

Jak mam to zapisac w linku?

próbuje tak: index.php?page="galeria.php?dir=folder"

ale nie chodzi... można zrobić taka kombinację?

O co mi chodzi? Hmm mam plik index.php gdzie znajduje się zmienna $page. I jak sobie daje index.php?page=superos.php to ładnie mi się ładuje strona superos.php do szablonu który mam w pliku index.php.

jak wpisze galeria.php?dir=galeria to otwiera mi się okno ale bez szablonu. Więc jak dorzucić to do zmiennej $page która istnieje w stronie index?
krzysiekk
czesc nie wiem czy dokladnie o to Ci chodzi ..
  1. <?php
  2. $page = 'galeria.php?dir=folder';
  3. print ("<a href="."$_SERVER[PHP_SELF]?$page".">LINK</a>");
  4. ?>
piwib
Jak za pomocą php wpakować zawartośc strony galeria.php?dir=foty ?
Próbowałem include ale ta fukncja nie dodaje mi wartości $dir=foty. Nie dziwie sie gdyż include szuka po nazwach plikow... Hmm jest jakas inna możliwość?
nospor
szczerze powiedziawszy zglupialem smile.gif
chcesz do pliku includowanego galeria.php przekazac parametr dir?
a o & slyszal? :
index.php?page=galeria.php&dir=folder

ps: i prosze poprawic tytul o znacznik zgodnie z zasadami forum przedszkole
piwib
Oj mam juz inny problem smile.gif Popatrz tylko na mój drugi post. Chodzi o to jak dam sobie link <a href=galeria.php?dir=foty>LINK</a href> to po kliknieciu na link otworzy mi się strona z wartością zmiennej dir równą "foty". A ja chce by dynamiczanie za pomocą php ładowała się ta storna bez klikania na link...
Kas
Cytat(piwib @ 2006-05-09 20:39:22)
Oj mam juz inny problem smile.gif Popatrz tylko na mój drugi post. Chodzi o to jak dam sobie link <a href=galeria.php?dir=foty>LINK</a href> to po kliknieciu na link otworzy mi się strona z wartością zmiennej dir równą "foty". A ja chce by dynamiczanie za pomocą php ładowała się ta storna bez klikania na link...

Można prosić trochę jaśniej? smile.gif
LBO
Cytat(piwib @ 2006-05-09 22:39:22)

Na przykład:
fsocketopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual + fputs" title="Zobacz w manualu php" target="_manual

Cytat
Można prosić trochę jaśniej? smile.gif

Chyba żartujesz? Wyraźnie napisał, by spojrzeć na jego drugi post.

P.S. Podpowiem, że fputs" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, wysyłasz rządanie GET.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.