Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Znikająca sesja
Forum PHP.pl > Forum > PHP
grit
Witam

Mam kolejny dość dziwny problem.
Na mojej stronie korzystam z sesji i zazwyczaj wszystko działa ok.

Jednak co jakis czas ktoś sie skarżył że mu sesja wygasła w trakcie pracy nie wiadomo dlaczego.
Teraz udalo mi sie znaleźć pewną prawidłowość gdzie to się zdarza (nie tylko tu ale tu znalazłem)

Na jednej z podstron pobieram dane z tabeli zawierającej ponad 10.000 rekordów najpierw pobierając ilość rekordów a potem wypluwając pierwsze 40.
Z tego co mi sie widzę, nie jest to wina ani skryptu pobierajacego dane, ani wyświetlającego, a przynajmniej nie czysto składniowa bo na innym serwerze wszystko dziala.

Ale... i to jest ciekawe... jeśli na samym starcie generowania strony wypluje np. '\n' to juz wszystko zaczyna działać.
(Na stałe tego \n nie mogę zostawić bo sie rozwalają nagłówki na niekórych podstronach)

I teraz pytanie do Was. Nie macie może pomysłu co może powodować takie zachowanie?
Sesja po prostu znika - jest pusta.

Czy może to być np. ilość rekordów w bazie na których pracuję? a może ilość jednoczesnych uzytkowników pracujących na tej tabeli?
A może coś z nagłówkami choć żadnych nie wysyłam w tym przypadku?

Może ktoś z Was spotkał się z tym problemem?

sesje wywołuję session_start(), operuję na zmiennych $_SESSION, nie używam session_register()

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Z góry dzięki

ps. dodam, że nie jest to kwestia czasu trwania sesji - na 100% bo na innych podstronach można latać i nic się nie dzieje
maverickkk
Pokaż choć kawałek kodu.
grit
nie dam rady odseparowac kodu bo to wielka kobyła sad.gif
a jak juz napisałem nie jest to wg mnie ewidentny błąd składniowy tylko pewnie jakis wadliwy algorytm

Prawidlowosc ktora znalazlem znikla jak sen jakis zloty i poki co ludzie sie nie skarza....do nastepnego razu zapewne sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.