Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z uruchomieniem serwera
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Jarod
Postanowiłem zainstalować sobie MySQL 5.0 i mam problem. Zawsze po instalacji wersji 4.x zmieniałem uruchamianie usługi na tryb ręczny i odpalałem winmysqla w momencie kiedy chciałem mieć dostęp do bazy.

MySQL 5.0 nie ma winmysqla i w momencie kiedy zmienię uruchamianie serwera na tryb ręczny to nie wiem jak go uruchomić..

Czy ktoś wie co z tym fantem zrobić?
nospor
Start->Ustawienia->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Uslugi->Mysql->Uruchom

smile.gif
Jarod
Cytat(nospor @ 2006-05-11 18:49:44)
Start->Ustawienia->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Uslugi->Mysql->Uruchom

smile.gif

smile.gif Tak to i ja wiem.

Ale nie chcę w ten sposób. Chcę mieć domyślnie po uruchomieniu systemu wyłączony serwer i włączać kiedy będzie mi potrzebny. Inym sposobem jest wydawanie z wiersza poleceń
Cytat
net start mysql
i
Cytat
net stop mysql
ale nie za bardzo.

Wyczytałem że w wersji 5.0 nie ma winmysqladmin i zastanawiam się jak sobie zrobić skrót na pulpicie do łatwego zatrzymywania i uruchaiania (jeden skrót do tego samego)
?

PS. Czy instalowanie phpmyadmin (najnowszego) na mysql 5.0 wnosi coś innego? Czy tak jak w poprzednich wersjach?
LBO
Polecam ściągnąć XAMPPa i zaedytować pliki wsadowe *.bat - tam było to chyba jakoś ładnie rozwiązane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.