Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Switch
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Anarion
Posiadam switch poprzez ktory z kumplami wspoldzielimy internet.
Ostatnio jednak cos szwankuje nam sprzet (wszystko LG -STRASZNY chlam), ale nie wiem czy to switch czy moze byc cos innego... Wczoraj np z rana wlaczylem kompa, siedzialem se w necie i w pewnym momencie wszystkie transfery ustaly, ping przestal odpowiadac (do sieci wewnetrznej i do www) - slowem internet przestal dzialac, niedzialalo caly dzien. Podlaczalem kabel z serwera bezposrednio do swojej sieciowki to internet dzialal, a przez switch nie. Wylaczylem wiec sprzet na noc, dzis z rana wlaczam i... znowu dziala!? Teraz nie wiem czy mam oddawac switcha na gwarancje czy to moze bylo cos innego? Czy ktos moglby mi pomoc? Z gory dzieki.
FiDO
Albo switch, albo sieciowki, chociaz raczej switch, jak na gwarancji to wymien, a najlepiej to na jakis lepszy, nie ma co oszczedzac, bo sam widzisz jak jest.
DeyV
sprawdź czy nie grzeje sie a) zasilacz cool.gif sam swith
To może być podstawowy problem.
Jeśli to nie to - reklamuj. Takie problemy zapewne się powtórzą.
GeoS
Ja mam co prawda router z wbudowanym switchem, ale jedno mi powiedziano przy jego kupnie:
"Nie kupuj pan tych tanich DLinkow i innych cudow, bo to jest cale plastikowe, grzeje sie jak pierun i zwisa wszystko co chwile, ciagle trzeba resetowac".

Moj ma metalowa (chyba aluminium) obudowe i jest OK, choc i tak sie niezle grzeje (ale zwisow nie ma) biggrin.gif

Ja stawaim na to, ze elektronika sie za bardzo grzeje. Jak masz mozliwosc, to wymieniaj na nowy (zawsze zmniejszasz ryzyko potencjalnej awarii wynikajacej z wysluzenia sie sprzeetu).
Anarion
Dzieki wielkie za pomoc, to bedzie pewnie dlatego ze sie grzeje. Co ciekawe przy budowaniu sieci uzylismy sprzetu firmy LG (no niby renomowana firma...) kupilismy 7 sieciowek i 2 switche. W ciagu roku 4 sieciowki sie psuly (jedna od razu po kupnie byla zepsuta), a 2 switche w ciagu nieco ponad roku uzytkowania 3(sic!!!) razy sie psuly. Za kazdym razem na wymiane trzeba czekac 2 tygodnie... Nie wiem co w takich przypadkach robic ale tym razem jak pojedziemy to zarzadamy albo zwrotu kasy albo wymiany sprzetu na lepszy bo to jest chyba przesada...
PS. wszystko ma dożywotnia gwarancje
FiDO
Cytat
[...] LG (no niby renomowana firma...) [...]

ale poczucie humoru to Ty masz ... winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.