Cytat(jastu @ 2006-05-11 22:34:58)
$USER - to dowolny wyraz którego nie ustalę i jednocześnie nazwa kolumny , i teraz chcę aby wprowadziło mi polecenie sqlowe tą samą daną do utworzonych nienanych mi kolumn (chyba jest to możliwe jeśli wcześniej wykonam polecenie wyświetlające mi nazwy kolumn w tabeli i wynik dodam do polecenia wprowadzenia danych) . Pozdrawiam
Jednym słowem chodzi o to, że w pozostałej części skryptu posiadasz zapytania o innym przeznaczeniu - odnoszące się do ów czarodziejskiej tabeli i chcesz aby działały. (bo zmienna ilość kolumn i zarazem zmienność nazw jest kłopotem).
Jeśli dobrze rozumiem, to w takim razie wspominałeś coś o drugiej tabeli pomocniczej. W niej przechowywujesz nazwy użytkowników czyli tj. nazwy kolumn. Na podstawie tej tabeli przecież śmiało można wyciągnąć szkielet tej drugiej i sklecić jakiś kod, który dynamicznie obsługuje zapytania...
Jeśli źle rozumiem, to niejasne dla mnie jest "$USER - to dowolny wyraz którego nie ustalę i jednocześnie nazwa kolumny"... W takim wypadku jeśli czegoś nie można ustalić... trzeba to czymś zastąpić, ewentualnie w dalszym procesie podmienić...
Pozdrawiam