Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dreamweaver MX2004 + MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
kiop
Witam wszystkich,
czytając posty widze że dużo ludzi korzysta z Dreamweavera, a ja utknąłem.
Chcę się zalogować do bazy danych.
Podczas logowania do bazy mam błąd:
"An unidentifed error has occured"
Mam na WinXP zainstalowany MySQL 5, (działa bo loguje sie w konsoli i wszystko gra), PHP5 też funkcjonuje. Nie mam Apacha tylko IIS.
W okienko wpisuje dane tak jak w helpie do programu:
Connection name: conn,
MySQL server: localhost,
User name: root,
Password: (ten sam co do konsoli MySQL).
W necie szukalem odpowiedzi i podobno instalacja MySQL ODBC pomaga, (u mnie nie pomogła).

Postanowiłem zalogowac sie na serwer zewnetrzny nazwa.pl,
w phpadminie stworzylem mala baze. A w programie zmienilem ustawienia testing server na ftp i wpisalem odpowiednie dane. Niestety podczas testowania polaczenia ftp program nie widzi zadnej bazy.
Administrator nazwa.pl w odpowiedzi na maila poinformował mnie ze przez ftp sie nie połaczę z bazą.

Co robię nie tak, bo podobno to najlepszy program itp itd... (a troche kosztuje).

Pozdrawiam kiop
AxZx
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

jak przez FTP chcesz sie polaczyc z baza to moze daruj sobie to
a tak wogole to po co chcesz z poziomu dreamweavera laczyc z mysql?
kiop
Dzieki za zainteresowanie,
Chce się połączyć z bazą przez Dreamweavera, ponieważ jak ustalę połączenie będę mógł się wgryżć w zakładkę server behaviors itp. Oczywiscie nie upieram sie przy ftp ale pozostale metody typu RDS WebDAV są nie zrozumiałe. Uczę się tego narzędzia i denerwuje mnie to że dużo opcji bazodanowych jest przede mna ukryte.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.