Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wyswietlanie stron z bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Xian
witam, mam nastepujacy problem
otoz mam dwie ramki, w jednej jest lista linkow, po kliknieciu kazdy z nich ma w drugiej ramce wyswietlac inna strone, a kod tych stron jest juz zapisany w bazie
po kliknieciu na linka moge wywolac dowolna funkcje, np. z pliku tworzacego druga ramke
link.onclick = function(){
top.drugaRamka.showPage(idOfRow);
}
gdzie idOfRow jest numerem wiersza z bazy, gdzie zapisana jest tresc strony
dane z bazy pobieram poprzez polecenie
$content = $base->getData('select content from pages where page_id = ? // idOfRow')
nie wiem jak zaimplementowac funkcje showPage(idOfRow), tak aby polaczyc zmienna js idOfRow z zapytaniem sql, i jak wyswielac zawartosc zmiennej $content, w ktorej jest zapisana cala strona

mam nadzieje, ze wyrazilem sie jasno i ktos potrafi mi pomoc,
bo ja nie mam pomyslu jak to zrobic mad.gif
Hacker
Witamy na forum nowego użytkownika...
Używaj BBcode
Kod
link.onclick = function(){
top.drugaRamka.document.location = "wyswietlstrone.php?id="+idOfRow;
}

1. <?php
  2. require_once('connect.php'); // chyba wiadomo co w tym pliku ma być
  3. if (isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id']))
  4. $id = intval($_GET['id']);
  5. else
  6. exit('Nieprawidłowe id strony');
  7. $content = $base->getData('select content from pages where page_id = '.$id)
  8. ?>
misiek172
może źle wyczytałem ale powiem ci że musisz przekazac sobie zmiene z js do php, najprostszy sposób to przez polecenie location=''
Xian
thx Hacker, dokladnie o to mi chodzilo tongue.gif
Xian
Jednak nie do konca to dobrze dziala, w IE po wczytaniu strony (strona jest wyswietlana poprawnie) pasek progress bara zatrzymuje sie w jednym miejscu i nie znika, mysle, ze w kodzie jest cos nie tak, ale nie mam pojecia, co angrysmiley.gif
ps. strony wyswietlam poprzez echo $content, gdzie $content to zawartosc komorki z bazy danych, czyli
"<html> ... </html>"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.