mam taki kod php i mysql razem głównie chodzi mi o zmiane zapytania
<?php $query_rr = "SELECT DISTINCT(cd.categories_id), cd.categories_name FROM products_description pd, products p, categories c, products_to_categories pc, categories_description cd WHERE p.manufacturers_id=".$row['manufacturers_id']." AND pd.products_id=p.products_id AND pc.products_id=p.products_id AND pc.categories_id=cd.categories_id AND cd.language_id=".$languages_id; { $query_rp = "SELECT COUNT(p.products_id) FROM products p, products_to_categories pc WHERE p.manufacturers_id=".$row['manufacturers_id']." AND p.products_id=pc.products_id AND pc.categories_id=".$row_rr['categories_id']; echo'<a class="dark_2" href="'.FILENAME_DEFAULT.'?cPath='.$row_rr['categories_id'].'&manufacturers_id='.$row['manufacturers_id'].'&'.$SID.'">'.$row_rr['categories_name'].'</a><span style="float: right; font-size: 8.5px;">['.$row_rp['COUNT(p.products_id)'].']</span><br />'."nr"; } ?>
próbowałem tak ale cos mi nie działa i nie wiem jak to zrobić poprawnie aby pobrać nazwe i ilość produktów danego producenta
SELECT DISTINCT(cd.categories_id), cd.categories_name, COUNT(p.products_id) GRUP BY cd.categories_id FROM products_description pd, products p, categories c, products_to_categories pc, categories_description cd WHERE p.manufacturers_id=12 AND pd.products_id=p.products_id AND pc.products_id=p.products_id AND pc.categories_id=cd.categories_id AND pc.categories_id=cd.categories_id AND cd.language_id=1