Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomysł na panel kontrolny
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Martio
Słuchajcie, używam sobie Zend Framework i Smarty. Chciałbym zrobić sobie panel kontrolny, taką mini konsolę. Ale nie wiem jak się za to zabrać. Może mi coś doradzicie?

Otóż chodzi o to, aby strona była podzielona na dwie części (ramki). W górnej wyświetał się templejt Smartego, a w dolnym status aplikacji webowej, a więc to co się z nią w danym momencie dzieje (inicjacja frontkontolera, dispatcher, kontroler akcji, model, widok, itp.).

Czy wiecie może jak takie coś zrobić? Chodzi mi tylko pomysł przesyłania w czasie rzeczywistym komunikatów do dolnej ramki...
bigZbig
Ramki masz po stronie klienta, a komunikaty chcesz generowac w php. Nie ma mozliwosci wprost z php wskazac u jakiego uzytkownika w jakiej przegladarce i do tego w jakiej ramce ma sie wyswietlic przeslana zawartosc. Zadanie idzie od klienta.

Mozesz hipotetycznie wygenerowac kod w js, ktory w momencie pobrania przez klienta wyswietli zawartosc w innej ramce.

Mozesz tez, co wydaje mi sie rozwiazaniem ciekawszym generowac plik logu i wyswietlac go w dolnej ramce. Przydaloby sie zastosowac w tym wypadku automatyczne odswierzanie co kilka sekund, albo kazdorazowo po przeladowaniu gornej ramki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.