Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SOAP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
yarns
Witam serdecznie,

szczerze mówiąc jestem programistą C++ i C# i nie bardzo jestem biegły w php, ale nie jest mi całkiem obce smile.gif
Mam za zadanie napisać zabezpieczenie do aplikacji. Ma to działać mniej więcej tak, że aplikacja łączy się z serwerem i przesyła za pomocą SOAP odpowiednie informacje, po czym dostaje odpowiedź od serwera. I tu pojawia się problem, bo serwer z którym ma działać aplikacja to serwer IBC. I z tego co widze na phpinfo to nigdzie nie ma obsługi soap. Czy da się to jakoś ominąć?
Czy ewentualnie ktoś widzi jakąś inną możliwość?

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

Pozdrawiam
siemakuba
php jako taki nie ma wbudowanej obsługi SOAP (na pewno nie wersja 4.*, nie wiem jak 5).
Sprawdź tę bibliotekę: NuSOAP Używałem jej w bardzo ograniczonym zakresie, ale warto się przyjrzeć, bo jest to bardzo popularna biblioteka i powinna dać radę.

pozdr.
splatch
PHP5 ma wbudowane biblioteki do obsługi SOAP http://pl.php.net/SOAP.
yarns
No niestety na serwerze jest php w wersji 4.4.1-3.1tld...
Ale za to odkryłem coś takiego jak xmlrpc dla którego jest wsparcie na tym serwerze.
Tylko jak to teraz ugryźć?

Pozdrawiam
cichy19-
Polecam NuSOAP. Proszę poczytać wiecej i napewno pomoże. Zrobiłem na jej podstawie importy komentarzy i aukcji z Allegro (WebAPI).
cezet
Podzielisz się tymi kodami?? smile.gif Pozdrawiam rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.