Chce podzileic wyniki na storny.
Robie to jednak tak ze maksymlanie jest wyswietlane 10 linkow (numerkow) do podstorn podzialu.
Dodatkowo numerki stron wysietleam w taki sposob, ze jak np. jestem na 5 stronie to wyswietla mi numerki od 3 stron wczesniej czyli w tym wypadku od strony 2 czyli: 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12.
Jednak w moim skrypcie mam taki problem ze jak jestem blisko ostaniej strony wynikow to wysietla mi za duzo numerkow stron - czyli wysietla mi numerki storn, ktroych nie ma.
Bardzo prosze o pomoc.
Ponizej kod mojego skryptu.
PS. Numerki zapisuje w tablicy $pages[] = $i; - gdyz te tablice poznije przesylam do SMARTY.
<?php $pagelimit = 25; $page = (! $rek ? 1 : $rek); $start = ($page - 1) * $pagelimit; $gile = $db->get_results("SELECT id FROM ksiega", ARRAY_A); $guest = $db->get_results("SELECT id,tresc,ksywa,email,www,data FROM ksiega ORDER BY id DESC LIMIT $st
art,$pagelimit", ARRAY_A); if ($page<=3) { // tutaj ustalamy libcze od ktroej mamy wysietlac numerki stron (odejmujac 3) jednak, gdyz numer bierzacej strony jest mniejszy od 3 ustawiamy 1 aby nie
drukowalo numerkow stron ujemnych $p = 1; }else { $p = $page-3; } for ($i = $p; $i <= $p+10; $i++) { // $p = strona od ktroej zaczynamy drukowac numerki, $p+10 - drukujemy numerki dla kolejnych 10 linkow $pages[] = $i; } ?>