Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mbank - sprawdzanie historii transakcji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
athabus
Witam,

czy jest możliwe sprawdzenie historii transakcji, stanu konta itp. w mBanku z poziomu php? Oczywiście chodzi o moje konto do którego mam hasło i login snitch.gif

Przydałaby mi się taka opcja jak powiadamianie o wpłatach na moje konto ale kompletnie nie wiem jak ugryzc temat odczytania strony - z tego co wiem to chyba nie ma API ani nic podobnego. Zakładam więc pobranie strony i przerobienie jej za pomocą wyrażeń regularnych.

Oczywiście nie liczę na gotowe rozwiązanie - chodzi mi tylko o odpowiedź czy jest to w ogóle możliwe i czym się zainteresować aby tego dokonać.

Z góry dzięki za każdą pomoc
Adiasz
Nie jestem pewien (z https-em nie mialem doczynienia) ale chyba powinno sie dac:
cURL
cURL tut
regexp
elnino.pl
Możliwe jest. API nie ma i nie będzie. Istnieje gotowy program pokazujący w dymku obok zegarka systemowego informacje o nowych przelewach, stanie konta, itp. Nie pamiętam niestety nazwy - znajdziesz link na forum mBanku.
athabus
Dzięki,

z linków Adiasza wynika, że powinno się udać. Teraz tylko uzupełnię braki w wiedzy i działam.

Przydałoby się jakieś API sensowne. Z tego co się orientuję, to w usłudze mtransfer PRO jest jakaś możliwość oskryptowania, ale nie wiem dokładnie jak to wygląda.

Zresztą nieważne, jeśli uda mi się pobrać stronę, to już będzie z górki
marek220
Witam

Tak, koledzy mają rację cURLem bez problemu idzie to zrobić, robiłem takie skrypty w kasynach on-line do śledzenia i obliczania prawdopodobieństwa wypadających liczb - także na SSLu.
cURL radzi sobie z tym świetnie.

Jak będziesz miał problemy pisz na priva.

pozdrawiam
athabus
Dzięki za propozycję... na pewno skorzystam jeśli coś wyniknie, a pewnie wyniknie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.