Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Otwarcie strony i pobranie wyniku funckji
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Kayne
Witam

Pytanie mam bardzo proste jednak nie umiem sobie z tym poradzić. Dział pewnie dobry wybrałem.

Czy istnieje taka możliwość, że mam formularz php, w którym użytkownik wpisuje nick i 19 znakowy kod. Ten kod jest wysyłany przez POST na całkiem inny serwer (np. formularz jest na www.xxx.com a formularz wysyła się na www.fff.com/index?step=check).

Teraz serwer fff.com musi odpowiedzieć albo true albo false (w rzeczywistości serwer fff.com wykonuje funkcję w php, która sprawdza czy kod jest poprawny i wysyła z powrotem raport - true albo false).

Jak to zrobić? Ma ktoś może jakiś pomysł? Może zrobić to jakoś inaczej? Może za pomocą Ajax'a? Proszę o pomoc!
thornag
MOzesz wyslac naglowki, przynajmniej tak mi sie wydaje. Poczytaj o headers w manualu. Mozna to tez chyba osiagnac za pomoca cURLa i skryptow CGI. W kazdym badz razie paypal jakos sobie radzi smile.gif
Kayne
Raczej poprosiłbym o przykład kodu... Nie wiem ogólnie jak się to tego zabrać a probowałem już różnymi sposobami...
thornag
Kod
Zaznacz slowa kluczowe z mojego postu
CRTL+C
Otworz przegladarke
Wklep www.google.com
Zaznacz pole formularza
wcisnij CTRL+V
ENTER
czytaj.
Petlic poki sie czegos nie znajdzie.

Jak znajdziesz psosob i zaczniesz implementowac, a bedziesz mial jakies problemy, pokarz kod wtedy poprawimy rtc etc smile.gif A tak to sie nikomu nie chce smile.gif

Chyba ze Hwao gratsy gratsy smile.gif
nasty
Najlepsze wydaje mi sie uzyc WebServices
http://www.sitepoint.com/article/own-web-service-php-xml-rpc
Kayne
Ja natomiast zastanawiam się, czy by nie użyć Ajax'a i się połączyć z drugim serwerem... Czy taka mozliwość istnieje? Strona jest wysyłana z jednogo serwera a Ajax łączy się z innym serwerem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.