Witam,

Dawno o nic nie pytałem winksmiley.jpg

Wpierw,

1. Dane:
- string np. _d_test
- na string sklada sie prefix _d_ i wartosc wlasciwa czyli test
- w/w string generowany jest dynamicznie, przykładowo generowana jest tablica
  1. <?php
  2. $wartoscWejsciowa = array("_d_test1"=>"tutajcosik","_f_test2"=>"tutajrowniezcosik");
  3. ?>

- mamy rowniez tablice wartosci ktore moga pasowac, czyli przykladowo tablice
  1. <?php
  2. $czyPasuje = array("_d_","_dd_","_f8_");
  3. ?>

2. Co chcę osiągnąć?
- tablica wartoscWejsciowa jest tak naprawde inputem (dane typu post/get itp),
- czy w tablicy input sa pola z odpowiednimi prefixami ktore sa w tablicy gdzie kluczami sa mozliwe do przyjecia prefixy
- zagniezdzanie prefixow, patrz np. _file__8mb__png__tutajnazwapliku dzialanie: _file_ -> system znajduje taki prefix czyli uruchamia obiekt do obslugi plikow, __8mb__ -> wlasciwosc dla obiektu, __png__ - tak samo wlasciwosc -> np. ustawia ja na true itd.

Działanie:
- obiekt input odbierajacy calosc i parsujacy _GET, _POST , _FILE,
- w obiekcie kazda zmienna jest sparsowana i sprawdzana czy zawiera prefix w tablicy jezeli nie to wogole jest usuwana z tablicy i wstawiana do np. unChecked[] winksmiley.jpg
- jezeli zostanie odnaleziony prefix to wolamy na bazie pierwszego prefixu metode ktory ma zostac wywolana i na bazie pozostalych podstawiamy parametry - oczywiscie jezeli sa winksmiley.jpg, metoda zwraca true,false lub co tam kto sobie dalej wymysli np. wstawia do tablicy errors komentarz, co by go pozniej mozna bylo ladnie obsluzyc smile.gif

Pytania na poczatek:
- zanim zaczne to implementowac to moze ktos juz dziabnal ostatnio cos takiego i doszedl do wniosku ze jest to do d... bo ... ?
- przykladowy kodzik? smile.gif
- funkcja ktora mozna by sparsowac taki string, wyrazenia regularne to nie jest moja nawet srednia strona wiec pytam was guru moje smile.gif

pzdr, patS

P.S. Jak cos dziabne to podrzuce.