Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]Edytor PSPad
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Gość_jurek38_*
Witam

Zainstalowałem edytor PSPad i mam problem. W edytorze nie otwiera się źródło strony *.html, natomiast mogę obejrzeć stronę w wewntrznej przeglądarce

edytora. Dzieje się tak przy moich starych plikach .html.
Gdy otwieram plik wykonany przy pomocy PSPad to nie ma problemów z otwarciem.
Próbowałem szukać w ustawieniach ale nie znalazłem nic podchodzącego. Byłbym wdzięczny za ewentualną pomoc.
kicaj
Mam podobny problem i czasami takze z .php:)

Ale raczej zrezygnuje z tego programu...
Lonas
Polecam edytor : ConTEXT
Gość_jurek38_*
Mam ConTEXT ale on jest zbyt prymitywny a dodatkowo zależy mi na możliwości kodowania utf-8.
Lonas
Przecież kodowanie wpisujesz sam - a czy prymitywny no kłóciłbym się, jako edytor kodu uważam że jest bardzo dobry
mike
1. Przedszkole Przedszkolem ale o edytorach to dyskutuje się w dziale Komputery i oprogramowanie i tam przenoszę wątek. Aby pisać autor niech się zarejestruje.
2. Tak na wszelki wypadek: Nie róbcie tutaj kolejnego wątku typu Najlepszy według was edytor do php!
jurek38
Przepraszam za zamieszanie. Napisałem w Przedszkolu ze względu na mój poziom wiedzy.
ConText - prymitywny bo poza podświetlaniem składni nic nie daje.
Kodowanie polskich liter - chcę mieć możliwość zapisania pliku w utf-8.
Jeśli inni taż mają podobny problem z PSPad to zmienię program.
kwiateusz
wyswietla Ci sie biala strona zamiast kodu ? sciagnij najnowszą betę winksmiley.jpg i powinno być ok
jurek38
Dzięki, nowa wersja działa dobrze. Ale czy jest do niej język polski?
kwiateusz
ja mam... i to bez zbednego ustawiania... ale w opcjach programu powinno być
jurek38
Powinno być ale w moim nie ma. Ściągnąłem jeszcze raz wersję 4.5.1 z datą aktualizacji 30-04-2006 i jest w porządku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.