Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kursy walut [problem]
Forum PHP.pl > Forum > PHP
monika-f7
Witam
mam problem ze skryptem wyświetlającym kursy walut. Chodzi o to ze chciałabym aby wyswietlał mi się wzrost lub spadek w procentach poszczególnej waluty. Robie to w taki sposób że, mam plik z danymi z poprzedniego dnia i pobieram dane ze strony NBP, sprawdzam date jesli jest inna wyznaczam wzrost lub spadek. I w czym tkwi problem? zastanawiam się nad tym czy jeśli przez dwa dni nie bedę otwierać mojej strony to dane w pliku beda nie z poprzedniego dnia a z jeszcze wczesniejszego i wtedy zle mi obliczy wzrosty i spadki. Jak mam to rozwiazac?? Aby pobierało mi dane codziennie?
Pozdrawiam
kossa
Jeśli masz możliwość to użyj cron'a aby odpalał codziennie o określonej godzinie Twój skryp do pobierania danych kursem walut.

Łukasz
monika-f7
a czy ktoś może ma inny pomysł jak rozwiązac ten problem? bo szczerze mówiąc nie mam takich możliwości co do cron'a
Indianin
http://www.cronjob.de , to strona z cronem online . dziala tak jak cron na serverze .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.