Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hosting w USA
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
NoiseMc
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z amerykańskimi firmami hostingowymi, czy ktoś mógłby polecić coś co byłoby porównywalne do home.pl lub kei.pl.
mariuszn3
Czegoś takiego jak home.pl to za oceanem (na szczęście) chyba nie ma..
Jest wiele firm oferujących nieporównywalnie większe możliwości za nieporównywalnie mniejszą cenę i wśród tych firm jest wiele takich, które robią to naprawdę solidnie.
Bardzo głośny jest Dreamhost i z tego co się naczytałem (bo nie korzystałem z jego usług) daje największe możliwości na dzielonym hostingu jakie znam i to jest dla mnie ich największy plus.. minusem są marketingowo zawyżone nieprawdopodobne (nieosiągalne w zasadzie) limity, które przyciągają wszystkich i niestety odbija się to mocno na stabilności.. sporo padów, przerw w uptime (choć też zależy jak trafisz.. czytałem opinie tych co przeżyli horror i tych co już parę lat bez większych historii tam się tam hostują).
Ja korzystam z Surpasshosting. Na początku byłem tam na zwykłym dzielonym hostingu teraz jestem na VPS'ie. Przez pierwsze półtora roku byłem zachwycony potem bywało już różnie. Ostatnio czytałem dwie bardzo pozytywne opiniie świeżych polskich użytkowników, więc chyba można go polecić.. bardzo szybko reagują na awarie mają swoje forum, na którym możesz poczytać zarówno negatywne opinie związane z zaszłymi problemami jak i pochwały.
Ogólnie jest w czym wybierać.. ale jeśli bardzo cenisz sobie stabilność.. to radzę wybrać jakiś mniej popularny hosting, za może nie tak super cenę (która i tak będzie kilka lub kilkadziesiąt razy mniejsza niż na home.pl).. ale który wiesz, że da Ci 100% uptime, szybkie transfery i dobry support.. tylko pierw trzeba mocno się rozejrzeć by taki wywęszyć.
Joasia :)
Hosting w USA to rewelacyjna sprawa. Od 3 lat zakladam tam konta praktycznie dla wszystkich klientow - wychodzi pare razy taniej niz w Polsce, a pojemnosci maja ogromne!
Jak dotad wszyscy zadowoleni, ja tez nie widze zadnych problemow. To co urzeklo mnie w USA, to bardzo szybki i profesjonalny support - co w Polsce zdarza sie jedynie w kilku firmach...

Polecam stronke HostingReviews.bravehost.com - sa tam zebrane najlepsze (chyba) firmy hostingowe zza oceanu.
seaquest
Jest tylko jedna wada takich hostingów. Pingi. Na poziomie 200ms. To jest stanowczo za dużo.
Ace
Popieram, to już lepiej kupić dedyka/konto w niemczech/holandii, pingi po 30-50, ostatnio tez tpsa przycina ruch, wiec skacza czasem do 100... To i tak lepiej niz 200!
no tak, ale w sumie to zależy na ile uznamy te wartości pingów za istotne..

ja tam zawsze wolę postawić na zdrowy rozsądek: dobrym testem jest po prostu przejść się po www danego providera i zobaczyć, jak to z Polski chodzi. Istotnie, u niektórych zdarza się że można dostrzec opóźnienia (i tych trzeba się wystrzegać), ale u większości różnica jest tak naprawdę niezauważalna.

W kafejce robiliśmy badanie na próbie ponad 100 osób, sadzając je przed komputerem, i polecając oglądać takie same wielkościowo strony z serwera w Polsce i US. Zgadnijcie ile osób zauważyło jakąkolwiek różnicę winksmiley.jpg
Ace
hehe otwierales kiedys Wysiwyg np: htmlarea, albo fckeditor przy pingu 200, a przy pingu 30-40?

Widziales roznice? Ja tak, dlatego oferuje swoim klientom hosting na laczu niemieckim z pingiem 40, a nie hostingiem za oceanem z pingiem 200.
Sh4dow
zastanawia mnie raczej dlaczego akurat w USA, ja posiadam serwer dedykowany w niemczech i jestem zadowolony, suport dobry, dosc tanio. Wiec czego chciec wiecej.
NuLL
OT : Zobaczcie gdzie kolega mieszka tongue.gif
chmolu
Obecnie najbardziej popularne są Dreamhost i MediaTemple. Ten ostatni jednak jest o wiele bardziej chwalony i podobno ma lepszy support i stabilność. Ostatnio zmietli wszystkich swoją ofertą Grid-Servera :-)

Dreamhost ma dobrą ofertę i sprawdza się dobrze, dopóki Twój serwis nie będzie dość popularny. Potem zaczynają się problemy (wiem z doświadczenia). Jeśli dzisiaj miałbym kupować serwer w stanach, to wybrałbym MediaTemple.
Cytat(Sh4dow @ 17.01.2007, 16:53:18 ) *
ja posiadam serwer dedykowany w niemczech i jestem zadowolony, suport dobry, dosc tanio. Wiec czego chciec wiecej.

Sh4dow, gdzie konkretnie?

A wracajac do USA, to osobiscie polecam hostmonster'a - znalazlam go bo byl w czolowce HostingReviews, gwarantowali wtedy zwrot kasy w 30d (nie wiem jak teraz), wiec kupilam, dziala jak zloto. support bez zastrzezen
Sh4dow
Cytat(Joasia :) @ 18.01.2007, 17:25:28 ) *
Sh4dow, gdzie konkretnie?

http://hetzner.de/
mam tam najtanszy server DS 3000 za niecale 40 € miesiecznie i nie moge narzekac. Duzo miejsca i transferu, taki moj mały hosting Rkingsmiley.png
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.