Czegoś takiego jak home.pl to za oceanem (na szczęście) chyba nie ma..
Jest wiele firm oferujących nieporównywalnie większe możliwości za nieporównywalnie mniejszą cenę i wśród tych firm jest wiele takich, które robią to naprawdę solidnie.
Bardzo głośny jest
Dreamhost i z tego co się naczytałem (bo nie korzystałem z jego usług) daje największe możliwości na dzielonym hostingu jakie znam i to jest dla mnie ich największy plus.. minusem są marketingowo zawyżone nieprawdopodobne (nieosiągalne w zasadzie) limity, które przyciągają wszystkich i niestety odbija się to mocno na stabilności.. sporo padów, przerw w uptime (choć też zależy jak trafisz.. czytałem opinie tych co przeżyli horror i tych co już parę lat bez większych historii tam się tam hostują).
Ja korzystam z
Surpasshosting. Na początku byłem tam na zwykłym dzielonym hostingu teraz jestem na VPS'ie. Przez pierwsze półtora roku byłem zachwycony potem bywało już różnie. Ostatnio czytałem dwie bardzo pozytywne opiniie świeżych polskich użytkowników, więc chyba można go polecić.. bardzo szybko reagują na awarie mają swoje forum, na którym możesz poczytać zarówno negatywne opinie związane z zaszłymi problemami jak i pochwały.
Ogólnie jest w czym wybierać.. ale jeśli bardzo cenisz sobie stabilność.. to radzę wybrać jakiś mniej popularny hosting, za może nie tak super cenę (która i tak będzie kilka lub kilkadziesiąt razy mniejsza niż na home.pl).. ale który wiesz, że da Ci 100% uptime, szybkie transfery i dobry support.. tylko pierw trzeba mocno się rozejrzeć by taki wywęszyć.