Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www,panel hostingowy] sigmahosting.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
rusek
Witajcie!

Oceńcie panel administracyjny dla hostingu - rejestrować można konto na 14 dni.
www.sigmahosting.pl
dr_bonzo
Moze bys przygotowal konto testowe, bo nie chce udostepniac moich danych osobowych tylko po to zeby potestowac panel.
eai
Do testów:

Login: demodemo
Hasło: demodemo1

- bardzo mało funkcji
- brak informacji jak zalogowac sie na ftp
+ mozna na roznej domenie postawic inna wersje php
- brak subdomeny w sigmahosting.pl (trzeba wykupic domene)
- brak statystyk
- brak logów
Ogólnie nie skorzystałbym z twojego hostingu mając tak ubogi panel.
1/10
Słabo
rusek
Cytat(eai @ 19.08.2006, 08:19 ) *
- brak subdomeny w sigmahosting.pl (trzeba wykupic domene)

można dodać w subdomenie .dreamhosters.com, nie trzeba wykupić domeny - można mieć wykupioną gdzie indziej i przypisać tylko dnsy z sigmahosting.pl.

Cytat(eai @ 19.08.2006, 08:19 ) *
- brak logów

Po zalogowaniu się na konto ftp jest katalog "logs".
nazihipi
Cytat(rusek @ 18.08.2006, 17:27 ) *
Oceńcie panel administracyjny dla hostingu - rejestrować można konto na 14 dni.

chodzi o grafikę, czy funkcjonalność ?

lay: 7/10
funkcjonalność 1/10
skowron-line
wysylanie pustych @ do poprawki
nacisniecie butona logowania bez wprowadzenia danych lipa wali sie strona do poprawki
Cysiaczek
Wyglada przyjemnie, coć faktycznie ubogo w funkcje.
Mam jednak dylemat innego rodzaju - chodzi o sprzedawany czas procesora... 2 minuty?questionmark.gif Jak to jest liczone? Na Miesiąc? Na co to ma starczyć? Na waciki? Ojojojojoj. Zupełnie bez sensu.

Pozdrawiam
Fipaj
lay: 9/10
funkcjonalność: 3/10

ogólnie: 6/10, bo:

a) zakładam, że to dopiero początek
cool.gif bo to nie jest cPanel
c) bo, póki co, interfejs jest intuicyjny
d) bo oferta jest niezła

za pół roku kończy mi się hosting w livenet.pl, rozważę przejście na twój winksmiley.jpg
wielokropek
Mi się bardzo podoba: prosto i przejrzyście. Może i funkcji niewiele, ale najpotrzebniejsze są. I ceny atrakcyjne smile.gif
shpyo
Jeżeli chcesz mieć dużo klientów to jeszcze długa droga przed Tobą! Sam korzystam z autorskiego panelu administracyjnego i wiem że to jest strasznie uciążliwie - nie tylko dla mnie, ale i dla adminów (serie po 10 maili dziennie) tongue.gif
rusek
Doceniam wasze opinie!

Projekt jest bardzo "młody", ale staram się go rozwijać w miarę możliwości.

Czas procesora dotyczy tylko skryptów php/cgi - jest to limit dzienny - to nie jest sztywny limit ale wydaje mi się to bardziej jasnym rozwiązaniem od konkurencji która nagle np usuwa konta bo jakaś strona generuje zbyt duże obciążenie.

Panel jest może ubogi w funkcje, ale tak naprawdę posiada to co powinien mieć według mnie. Dodam oczywiście jeszcze parę funkcji ale to wymaga trochę czasu. Mam na myśli autorski webmail itd...

Sam hosting aktualnie jest oparty o reseling (mniejsze koszta początkowe), oczywiście przy odpowiedniej ilości klientów planuję to przenieść na własne serwery w pl.

Tak naprawdę nie szukam tu klientów, ale właśnie opinii potencjalnych klientów - jeśli piszecie o ubogości to mam prośbę abyście napisali co powinien mieć panel hostingowy według was.

Dzięki za propozycje ;-) pozdrawiam
Cysiaczek
Cytat
Czas procesora dotyczy tylko skryptów php/cgi - jest to limit dzienny - to nie jest sztywny limit ale wydaje mi się to bardziej jasnym rozwiązaniem od konkurencji która nagle np usuwa konta bo jakaś strona generuje zbyt duże obciążenie.

A jak teraz są generowane strony? Właśnie np. przez php i to właśnie wydaje mi się dziwne, bo teraz nie dośc, że trzeba się transferem przejmować, to jeszcze jak ktoś wyżej du.. podskoczy, to mu sie dowala. Proste obliczenie:
0.1 sekundy = jedno załadowanie strony (CMS'y tak zwykle mają - np. Nuke)

0.1 x 10 kliknięć użytkownika (bo przeglądnie kilka podstron) = 1 sekunda

2 minuty to w tym wypadku 120 uzytkowników, którzy mogą przejrzeć zawartosć serwisu dziennie. Jak user będzie uparty, to takie 2 sekundy sam wyklika. A jak się skrypt zatnie?
Nie moja w sumie sprawa, bo nie Ja robię ten biznes, ale i tak uważam to za chybiony pomysł,

Pozdrawiam.
sf
@Cysiaczek: napewno tak sie liczy? bo ty piszesz o czasie wygenerowania strony, a kolega o czasie procesora.. a to jest co innego przeciez
Cysiaczek
Cóż - nie wiem jak mam to liczyć i zgaduję. Skoro dotyczy to skryptów php, to dotyczy po prostu czasu jaki się wykonuje ten skrypt, nie wiem jak to inaczej jest liczone, wszka nawet wysyłanie danych w nawet minimalnym stopniu zajmuje procesor. Może ticki procesora, potem przeliczane na czas? Nawet, jeśli się mylę, to i tak sam fakt, że wzbudziło to moje obawy nie wróży dobrze...
Może ktoś się zna i wyjaśni jak dokładnie jest to liczone?

Pozdrawiam.
wielokropek
W takim razie na ile odsłon np. forum phpBB starczają 2 min. ?

Pragnę również zauważyć, że czas generowania strony jest zależny także od obciążenia serwera...
Fipaj
> Z nami możesz spać spokojnie.

Z tą panienką ze zdjęcia - owszem! smile.gif Rozumiem, że po zakupie... (odchrząkną znacząco)

A tak na serio, to ja mam jeszcze jedno pytanie: czy panel jest w całości napisany w php?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.