Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakie forum wybrać?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
Skwara
Poszukuje nowoczesnego skryptu forum, które zawiera nowe rozwiązania. Chodzi mi tu o darmowe skrypty. Nie interesuja mnie IPB, vBulletin bo są płatne jak i phpBB którego już praktycznie wszyscy używaja i się "wypalił" winksmiley.jpg Zależy mi na łatwej edycji templatów. Czekam na Wasze propozycje. Można ewenualnie podać płatne forum ale gora do 100 PLN.
Forgoot
Zobacz, może Ci się spodoba: txtBB. Jest proste i czytelne, na dodatek nie wymaga baz danych bo jest oparte o pliki txt. smile.gif
Olonor
txtBB 4ever...
jak nie mogłem zainstalowac phpBB bo zabawa z MySQL mnie nie cieszyło znalazłem to i wypas biggrin.gif
Kodie
PunBB, myBB? Najlepiej sam zobacz jak to wygląda i wybierz:
PunBB
MyBB

Masz tam możliwość pobawienia sie panelem administratora i pobawienie się tak jakby było to twoje forum.
Majdan
Odkopuję temat.

Mam taki serwis z komponentami: free4u.pl.
Jest prosta tabela z userami.

Chcę teraz dodać jakieś forum, ale zależy mi na tym aby użytkownicy mieli tylko jedno konto.
Myślałem, aby zrobić np tak, że wyłączę rejestrację na forum, a po rejestracji na stronie dodam sam dane do bazy forum.

Ogólnie chodzi o to, aby łatwo było je zintegrować ze stroną. Dobrze gdyby były jakieś tutoriale lub jakiś support.

Ostatnio nie siedzę w temacie (z braku czasu), więc pytam tych, którzy mają z tym do czynienia na bieżąco.
Proszę nie pisać postów typu "... jest fajne, polecam". Wolałbym odpowiedzi osób, które są zorientowane i najlepiej miały do czynienia z nie jednym skryptem.

Pozdrawiam,
Majdan

EDIT:
A i chodzi mi o darmowe forum. smile.gif
Chyba, że znacie jakieś tanie do 100zł/rok.
Fifi209
Cytat(Majdan @ 29.07.2009, 11:17:00 ) *
Odkopuję temat.

Mam taki serwis z komponentami: free4u.pl.
Jest prosta tabela z userami.

Chcę teraz dodać jakieś forum, ale zależy mi na tym aby użytkownicy mieli tylko jedno konto.
Myślałem, aby zrobić np tak, że wyłączę rejestrację na forum, a po rejestracji na stronie dodam sam dane do bazy forum.

Ogólnie chodzi o to, aby łatwo było je zintegrować ze stroną. Dobrze gdyby były jakieś tutoriale lub jakiś support.

Ostatnio nie siedzę w temacie (z braku czasu), więc pytam tych, którzy mają z tym do czynienia na bieżąco.
Proszę nie pisać postów typu "... jest fajne, polecam". Wolałbym odpowiedzi osób, które są zorientowane i najlepiej miały do czynienia z nie jednym skryptem.

Pozdrawiam,
Majdan

EDIT:
A i chodzi mi o darmowe forum. smile.gif
Chyba, że znacie jakieś tanie do 100zł/rok.

Jeżeli chodzi o integrowanie, próbowałem z myBB i phpBB (3+) nie było żadnych problemów.
Zintegrowanie użytkowników + newsy z forum + komentarze (wystawiane na forum) nie było problemem.
Może na początku trzeba się połapać, pododawać np. tematy etc. żeby zobaczyć co jest co bo zwykle komentarze w db są okrojone lub ich w ogóle nie ma. Więc tu jest ten problem...
peter13135
a co sądzicie o callisto ?
Ciupaska
Jeśli miał bym postawić forum na którymś z darmowych skryptów, był by to:
Callisto, albo myBB.
Ciekawym skryptem jest SMF, ale wiele osób ma problemy z konfiguracją i utworzeniem własnej skórki, z tego co pamiętam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.