Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] Strona pod portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
.rh-
Do oceny podaje frontową strone portfolio Portfolio....
Co o tym sądzicie?
Ps: nie zwracajcie uwagi na angielską flagę;)

Pozdrawiam
Piotrek
em_pl
oryginalne ujęcie moim zdaniem.

Może być.
My4tic
hmm... lay dość prosty ale za to czytelny, w miare dobrze dobrane kolory... nie podoba mi sie pozycja strony, wolałbym wyśrodkowaną ale to kwestia gustu. Poza tym chyba troche za proste jak na portfolio. Zastanów się czy potrzebne Ci te 'poleć znajomemu', 'dodaj do ulubionych'... chyba niewiele osób doda portfolio do ulubionych, chyba że będą tam też jakieś ciekawe artykuły, porady etc. Jeśli to tylko katalog prac to jeśli ktoś będzie zainteresowany Twoimi usługami to z nich skorzysta - jeśli nie to już więcej na strone nie wejdzie.
.rh-
Cytat
nie podoba mi sie pozycja strony, wolałbym wyśrodkowaną ale to kwestia gustu.

strona jest na srodku, podalem do oceny plik graficzny który wyświetla się po lewej stronie... normalnie strona będzie wyśrodkowana. Zapewne jeszcze zwiększe nieco szerokosc strony.

Cytat
Zastanów się czy potrzebne Ci te 'poleć znajomemu', 'dodaj do ulubionych'... chyba niewiele osób doda portfolio do ulubionych
Jeśli na stronie jest samo CV oczywiscie nie ma po co dodawac taką stronę;)). Ja nie chce ograniczac sie tylko do CV...
Cytat
hmm... lay dość prosty ale za to czytelny

I o to chodzi, taki ma byc. Nie lubię stron flashowych, poprostu jestem anty-flash.. ale to juz kwestia na inny topik czy uzywac flash czy nie...

Dziękuje za opinie My4tic i em_pl

Pozdrawiam
athabus
Fajna stronka w wielu aspektach, ale powiem co mi się nie podoba, bo pewnie o to Ci najbardziej chodzi.

Wedgłu mnie strona jest... za krótka. Korzystam z rozdzielczości 1240x1024 i w tych rozmiarach, twój lay już nie przypomina strony, tylko obrazek. Nie wiem, czy docelowo lay będzie dłuższy... ale wtedy jakoś będziesz z kolei musiał rozwiązać kwestię prawej kolumny - a właściwej jej dopełnienia. W lewej kolumnie powstanie natomiast duża biała dziura.

Zastanawiam się też, czy szary środek, który zastosowałeś ma mieć stałą wysokość? Chyba nie?

Ogólnie wydaje mi się, że możesz mieć pewne problemy z tym layem w razie zmiany wysokości elementów - np. przy dłuższym tekście.

Tak pozatym stronka jest bardzo fajna kolorystycznie i ogólnie mi się podoba.
.rh-
Juz prawie mam ja w css. Poszlo bardzo sprawnie, jednak jest problem gdy prawy element jest wiekszy od tresci na szarym tle, wtedy lewa czesc(szara oraz biala) nie zmieniaja wysokosci, ale nad tym pracuje...

Szerokosc strony zrobilem statyczna 900px, nie pytaj dlaczego, poprostu:)

Cytat
będziesz z kolei musiał rozwiązać kwestię prawej kolumny - a właściwej jej dopełnienia. W lewej kolumnie powstanie natomiast duża biała dziura.

ustawilem tlo glownego kontenera na color prawego sidebar, problemu nie ma, gdy tekst na szarym jest wyzszy niz prawa kolumna.

jesli chodzi o biala (lewy sidbar ) , to planuje zrobic hide/show sidebar wtedy biala przerwa zniknie...

Dziekuje za ocene athabus
SHiP
Strona ładna, kolorki stonowane. Niepasują mi te kropki w menu które wyglądają jak pola "radio". Co do wyśrodkowania - w operze obrazki sa na środku winksmiley.jpg
Co do anty-flash - popieram
.rh-
@SHiP: Moze na obrazku pola wygladaja jak radio, nawet nie mialem takich skojarzen:)) zobacze, moze cos jeszcze zmienie...

Pozdrawiam i dzięki za komentarz SHiP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.