Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]strona prywatna (portfolio)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
enigma
Witam
mam swoją strone prywatną, w sumie istnieje już trochę, ale zawierała tylko linki dla mnie przydatne, żebym szybciej poruszał się po internecie. Obecnie postanowiłem zamienić ją na portfolio. Już chwilę pracuję na designem, bo w sumie z html'em i grafika dopiero zaczynam tak na poważniej. Zamieszczam tu kilka screenów co ważniejszych, bo narazie na serwerze jej nie mam, adres wprawdzie jest Paweł Ryznar ale strona jest jeszcze w trakcie przygotowywania i nie exportuje jej. Może jest kilka takich działów które nie przystoją na portfolio, ale to też z czasem będzie się zmieniać.
Design strony nie jest w pełni moim dziełem. Opierałem się na szablonie.
tu jest screen szablonu
SZABLON
Myślę że jak na początek moja przeróbka wygląda to całkiem nieźle.
oto wszystkie screeny, może dużo ale prosze zobaczyć wszystkie smile.gif
screen 1
screen 2
screen 3
screen 4
screen 5
screen 6
screen 7
screen 8
screen 9
screen 10
screen 11

Proszę o bardzo szczere oceny i porady, prosze tez zwraca uwagę na obrazki w wewej częśći strony, które oprócz tlen, gmail i pajacyk są moją własną pracą
Strona ma szerokość 760 pixeli
Pozdrawiam
skowron-line
Cytat(enigma @ 10.09.2006, 12:59:52 ) *
Myślę że jak na początek moja przeróbka wygląda to całkiem nieźle.

to zle myslisz kolorystyka jest lipa a szablon ogolnie jest do dupy, no i ten napis ble
popracuj jeszcze
enigma
ale mi pojechałeś blinksmiley.gif może lepiej mi coś poradź
skowron-line
radze dac sobie spokoj z jakimis szablonami i samemu cos splodzic no i kolory troche "oczojebne" ta zielen

wogole jakos marnie wygladaja te fotki z lewej strony.

ogolnie radze jeszcze nad tym posiedziec zrobic kilka wersji i dac do oceny, i wtedy napewno cos ci sie poradzi

pozdr.i trzymaj fason a jesli to ma byc twoje portfolio to tymbardziej musi jakos wygladac bo to twoja wizytowka ipoco sie potem wstydzic pomysl ilu klientow mozesz stracic jesli wejda na taka strone i pomysla ze zrobisz im to samo i wyjda

sorki ale prawda w oczy kole

pzdr
zoomol
Cytat
a jesli to ma byc twoje portfolio to tymbardziej musi jakos wygladac bo to twoja wizytowka ipoco sie potem wstydzic pomysl ilu klientow mozesz stracic jesli wejda na taka strone i pomysla ze zrobisz im to samo i wyjda

Popieram... Strona trochę za bardzo daje po oczach... Ogólny pomysł jest ok, ale nad szatą graficzną mógłbyś jeszcze popracować...
Stonuj trochę kolory, spróbuj z innymi grafikami tongue.gif , tak żeby nie wrzeszczały za mocno przez monitor :-)

Pozdrawiam
Zoomol
enigma
Cytat(skowron-line @ 10.09.2006, 21:29:57 ) *
wogole jakos marnie wygladaja te fotki z lewej strony.

heh, ja dopiero 2 razyw życiu użyłem do czegosś konkretniejszego photoshopa
SHiP
Gdybyś podał kod strony to może moglibyśmy coś pochwalić ;]. Tutaj ubogo, kolory straszne, czcionki dziwne, slabo wkomponowane obrazki, nie wiadomo po co ten spinacz ;], ten efekt światla - ochydne

Jak już ktoś powiedział wcześniej nie ma sensu bawić się w szablony.. Osobiście proponuję popracować nad prostotą i dobieraniem kolorow. Najpiew napisz strone bez obrazkow tak aby byla czytelna i kolorowa(wszystko w css) a nastepnie dodaj jakies elementy z photoshopa. Nigdy odwrotnie bo wychodzą słabo skomponowane nieładne strony ;].
ano
Cytat(SHiP @ 12.09.2006, 19:27:19 ) *
Jak już ktoś powiedział wcześniej nie ma sensu bawić się w szablony.. Osobiście proponuję popracować nad prostotą i dobieraniem kolorow. Najpiew napisz strone bez obrazkow tak aby byla czytelna i kolorowa(wszystko w css) a nastepnie dodaj jakies elementy z photoshopa. Nigdy odwrotnie bo wychodzą słabo skomponowane nieładne strony ;].

Nie moge się z tym zgodzić... Słabe szablony wychodzą, kiedy ktoś nie ma pomysłu na niego, a koniecznie chce go zrobić.

A strona, ogólnie TRAGEDIA! Jedyne co mi się podoba, to te wyrenderowane obrazki po lewej (jeżeli są twojego autorstwa...) Nie rozumiem, jak ta strona miała by się "stać" twoim portfolio? Nie sądze, że przy takim poziomie umiejętności potrafisz wykonać coś konkretnego, lepiej poświęcił byś kilka miesięcy na przeglądanie dobrych stron internetu (np. na towar.org / webesteem.pl), zobaczysz czego się na stronach nie robi, co wygląda 'cool', jaka kolorystyka się NIE sprawdzi, czego unikać. (ja np. przez pół roku nie robiłem żadnych layout'ów na strony www, jedynie przeglądałem projekty innych stron, żeby wiedzieć jak należy je projektować)
viral_lady
Nie wiem jak wy, ale dla mnie w duzej mierze liczy się tez zawartość strony. Nie chodzi mi o to, ze chce oceniac czy na stronie jest cos ciekawego czy nie, ale to czy łatwo jest tam znaleźć to co się chce!

Ogromne i długie menu z lewej w zupełności odstrasza wszystkich potencjalnych uzytmkowników. Poza tym szablon jest tak kwadratowy, ze az strach;>

Proponuje tez zmienic kolory
enigma
Cytat(ano @ 13.09.2006, 19:09:55 ) *
Jedyne co mi się podoba, to te wyrenderowane obrazki po lewej (jeżeli są twojego autorstwa...)

tak, sam robiłem smile.gif i cieszę się że chociaż to się podoba

Nie rozumiem, jak ta strona miała by się "stać" twoim portfolio?

może nie tyle portfolio, przynajmniej narazie smile.gif mam się kształcić w kierunku programisty biggrin.gif ale niewykluczone że trzeba będzie pracowac jako webmaster, ale to oczywiście masa roboty przede mną

Nie sądze, że przy takim poziomie umiejętności potrafisz wykonać coś konkretnego

zobaczymy, strone chcę wykonać i już nad nią pracuję, pomału ale jednak, jak bedzie coś więcej zrobione, to pkażę, ale napewno nie będzie taka tragiczna jak ta biggrin.gif

lepiej poświęcił byś kilka miesięcy na przeglądanie dobrych stron internetu (np. na towar.org / webesteem.pl)

w sumie to tam głównie flash i css widzę,a w to narazie nie wchodzę, narazie tylko czysty html i photoshop

zobaczysz czego się na stronach nie robi, co wygląda 'cool', jaka kolorystyka się NIE sprawdzi, czego unikać.

o takie propozycje i rady proszę tutaj biggrin.gif
Forum: Hydepark
ano
Ok, to ja proponuje:
- odpuść sobie styl "Matrix"
- jeżeli potrafisz robić dobre sceny 3d, to czemu tak je mało eksponujesz? Jakbym był tobą, to tą stronę bym oparł na tych renderach
Balas
Ja bym radzil przejrzec pare tutoriali na temat webdesignu oraz nie przerabiac szablonow ale zrobic cos swojego. Satysfakcja wieksza i pewnie ladniej by wyszlo winksmiley.jpg
enigma
Cytat(ano @ 15.09.2006, 13:44:59 ) *
jeżeli potrafisz robić dobre sceny 3d, to czemu tak je mało eksponujesz? Jakbym był tobą, to tą stronę bym oparł na tych renderach

jakich reenderach, to sa zwykłe foty wklejone do PS'a 7 i ładnie powycinane smile.gif

Cytat(Balas @ 15.09.2006, 20:42:28 ) *
Ja bym radzil przejrzec pare tutoriali na temat webdesignu

może jakieś namiary smile.gif

EDIT
a co powiecie na ten nowy layout biggrin.gif tyle że nieskończony, ten napis niebardzo chyba ?

prosze o sugestie
Balas
Najwieksza skarbnica to chyba http://www.good-tutorials.com winksmiley.jpg

Co do nowego projektu... pare prostokatow i marny top. Pracuj duzo winksmiley.jpg
Jak pokazujesz zrzuty z przegladarki to najlepiej wrzuc na serwer i pokaz razem z kodem
enigma
Cytat(Balas @ 15.09.2006, 21:22:28 ) *
Jak pokazujesz zrzuty z przegladarki to najlepiej wrzuc na serwer i pokaz razem z kodem

nie ma co pokazywać, bo to jest tylko generowane przez photoshopa narazie

a co powiecnie na to
Kiepski napis smile.gif
ALE już to
Napis z efektem
czy to
Napis z efektem + rozmycie gaussa
wygląda znacznie lepiej, tak czy może się mylę smile.gif

EDIT
a jeszcze to rolleyes.gif
+ zmieniony top smile.gif
sf
bosz tongue.gif najgorszy pomysl to jak koder zabiera sie za grafike winksmiley.jpg to przewaznie nie wychodzi... i to widac na Twoim przypadku

co do tych napisow to najlepszy chyba ten drugi, trzeci poprostu ma nieladny cien - pikseloza

pozatym ten LCD ... ta podstawka razi, zrob cos z nia
enigma
Cytat(sf @ 17.09.2006, 13:59:34 ) *
najgorszy pomysl to jak koder zabiera sie za grafike winksmiley.jpg

heh, wiesz, może nie najgorszy, ale pierwszy raz sam robię stronę - to znaczy grafikę pod stronę

Cytat(sf @ 17.09.2006, 13:59:34 ) *
pozatym ten LCD ... ta podstawka razi, zrob cos z nia

coś zrobię, jeszcze zobaczę co biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.