Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Nie odbiera wszystkich zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zezu
Muszę się pożalić bo mnie już krew zalewa - gdy w trakcie pisania dotarłem do momentu w którym skrypt odbierał dane z wszystkich pól poza jednym uznałem to za jakąś bzdurę i zrobiłem pole ukryte które miało taką samą zawartosć jak to pole z którego zawartości nie odbierał skrypt - i działa bo pobieram z ukrytego(JS) - postanowiłem nie zawracać wam głowy i nie pisać o tym.Pomimo tej bzdurnej sytuacji i przykrego sposobu rozwiązania problemu aplikację pisałem dalej.Natomiast dzisiaj rano mam kolejny bzdurny problem - lista multiple , zaznaczam kilka wartości i przekazuję submitem
do kolejnego skryptu - gdy nie wstawiam zawartości tej listy do bazy wyświetla mi wszystkie elementy tablicy...gdy zmienna z zawartością listy ma być wstawiona brakuje mi 1 elementu tablicy.

Czy to może być problem z interpreterem php ? , proszę oszczędzić mi uwag typu pokaż kod.....
..rozładowałem się trochę.....
nospor
Cytat
proszę oszczędzić mi uwag typu pokaż kod.....

Dobra, to ci oszczedze tej uwagi. Napisz tylko:
to czekaj dalej na wrozke, ktora wywrozy sobie sama Twoj kod i na tej podstawie bedzie mogla dojsc co jest źle w kodzie, ktorego nam nie pokazles smile.gif
zezu
ok..pokora..oto skrypt odbierający dane
  1. <?php
  2. $id_zgl=$_POST['id_zgl'];
  3. $decyzja=$_POST['decyzja'];
  4.  
  5. for ($u=0;$u<count($_POST['proces']); $u++) 
  6. {
  7.  $idy.=$_POST['proces'][$u].'|';
  8.  
  9. }
  10. echo $idy;
  11.  
  12. $data=date("d.m.Y");
  13. $godzina=date("H:i");
  14.  
  15.  
  16. if(!mysql_connect(HostName,UserName,Password))
  17. {
  18. echo("Polaczenie Niemozliwe".DBName."<br>");
  19. }
  20. else
  21. {
  22. mysql_query("insert into uo_dr(dr_id_zgl,dr_id_log,dr_data,dr_godzina,dr_decyzja,dr_procesy)values
  23. ('$id_zgl','$id_log','$data','$godzina','$decyzja','$idy') ;");
  24. if($decyzja==0){$grupa="oc12";} else {$grupa="oc7";}
  25. mysql_query("update uz_zg set grupa='$grupa' where id_zgl='$id_zgl';");
  26.  
  27.  }
  28. ?>

Jeśli zakomentuje część odpowiedzialną za kontakt z bazą i INSERT to zmienna $idywyświetla wszystkie elementy

edit // teraz jest jasne dlaczego nie chciałem pokazywać kodu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.