Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] devBlog
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
SHiP
Przedstawiam moje najnowsze dzieło...

http://srodek.info/

Prosze o jakiekolwiek oceny, spostrzerzenia, komentarze, konstruktywną krytyke itp.. Puki co działa jedynie logowanie administratora i zarządzaje wpisami ale powoli będzie się to zmieniać.

Do strony wykorzystałem:
  • ikonki z <a href="http://www.famfamfam.com" target="_blank">http://www.famfamfam.com</a>
  • moj genialny handyEffects x)
UWAGA UWAGA: z powodów oczywistych nie posiadam IE. Jeśli ktoś chce być pomocny z chęcią obejrzę screeny winksmiley.jpg

Adres sie zmieni - serwer jest tymczasowyi(u siebie nie mam php5, dopiero panowie instalują).
seaquest
Szczerze mówiąc moim zdaniem za dużo na kupie (przynajmniej w IE 7). Kalendarz się sypie. Górne menu jest po angielsku, a to niżej po polsku... Gdzie konsekwencja? Albo tak albo tak.

Poza tym brakuje trochę użyteczności (brak klikalnych tytułów), obrazek, który jest linkiem do usunięcia artykułów - w pierwszym momencie myślałem, że chodzi o uprawnienia.

No i poza tym jak dla mnie za dużo kolorów.

Ale gusta są różne.
Jim
hehe, dziwne ale w IE mniej się sypie niż w FF
* nawigacja nie do końca przemyślana
* informacja o poprawnym loginie i haśle jest IMO zbędna. Wystarczy, że nie pojawi się błąd i user wtedy wie, że jest zalogowany.
* "Generation Time" ma chyba wartość stałą tongue.gif
no i mało tu jeszcze do oglądania.
s_w_ir
rozdzielczość 1280x1024(chciałem jak najwięcej zmieścić)

Opera(najlepiej wyszło)
Opera
Mozilla,rozumiem że traktujemy jak FF(najgorzej)
Mozilla Mozilla2
IE6(średnio)
ie
SHiP
Dzieki za uwagi i komentarze, zjem śniadanie i postaram się poprawić większość błędów...

s_w_ir -> dzięki wielkie za screeny. Już widze że kalendarz się rozjeżdża i psuje to układ ;]. To samo dzieje sie w menu - wyrzuce Kontakt i bedzie ok. No i zostaje kwestia kanalu alpha w ie o ktorym zapomnialem ;]
dziwne ze u ciebie pod firefoxem się rozjeżdża U mnie wszystko było w porządku ;]. Moze nie ta wersja, sprawdze...

Cytat
brak klikalnych tytułów

Dzięki za pomysl winksmiley.jpg

Cytat
obrazek, który jest linkiem do usunięcia artykułów - w pierwszym momencie myślałem, że chodzi o uprawnienia.

Panel jest tylko dla mnie winksmiley.jpg chociaz uwzględnie to gdy będe wypuszczal publiczną wersje

Cytat
Górne menu jest po angielsku, a to niżej po polsku...

A artykuły po łacinie(to lorem ipsum to lacina jest?). Pod napisem Hellson's devBlog napis "rejestracja"... Te teksty są wrzucone tylko żeby za pusto nie było

Cytat
Generation Time" ma chyba wartość stałą

True x) -> patrz pkt wyżej
My4tic
Cytat(SHiP @ 16.09.2006, 07:51:28 ) *
dziwne ze u ciebie pod firefoxem się rozjeżdża U mnie wszystko było w porządku ;]. Moze nie ta wersja, sprawdze...

...u mnie pod Firefox/1.5.0.7 1280x1024 układ też sie rozwala.
SHiP
Cytat(My4tic @ 16.09.2006, 10:26:18 ) *
...u mnie pod Firefox/1.5.0.7 1280x1024 układ też sie rozwala.

Już wiem co jest temu winne ;]. Ja pracuję pod linuxem wy pod windowsem, mamy różne czcionki. Jedne są szersze inne węższe i sie rozjezdża ;]. Teraz sie zastanawiam jak to poprawić. Narazie zmniejszylem w kalendarzu czcionke. Mam nadzieje że pomogło...
mike
Ciężko oceniać gdyż nie posiadam przeglądarki gdzie to się wyświetla dobrze.
Ale ogólnie to i tak dałbym jakieś 3/10

My4tic
Cytat(SHiP @ 16.09.2006, 08:31:44 ) *
Mam nadzieje że pomogło...

...teraz wygląda ok - KLIK
Turgon
SHiP jak mam cokolwiek ocenić, to z chęcią bym zobaczył źródła, bo to niestety za wiele info mi nie daje. Po za tym mi dobrze pod FF chodzi. Po za tym nigdy nie używaj Floata, bo IE tego nie trawi ;/ ...
ano
Moim zdaniem, strona jest "zbyt" przepakowana. Źle wkomponowane górne menu, pomieszanie różnych styli. Dodatkowo strona źle wyświetla się w przeglądarce Opera 9 (nie wiem jak na innych) - http://img168.imageshack.us/img168/4863/beznazwy1sr6.gif .
Co do kodu: menu główne powinno być w postaci <ul />

"Po za tym nigdy nie używaj Floata, bo IE tego nie trawi ;/ ..."
Ja jeszcze nie spotkałem się z takimi problemami tongue.gif
My4tic
Cytat(ano @ 16.09.2006, 10:21:22 ) *
Ja jeszcze nie spotkałem się z takimi problemami tongue.gif

To nie znaczy, ze ich nie ma. IE ma problemy z analizowaniem marignesów i float'ów - szczególnie wtedy kiedy pozycjonujesz element liniowy względem blokowego potraktowanego float'em.

Polecam PositionIsEverything. Masz tam całą sekcje o IE.
SHiP
Poprawiłem kilka rzeczy:
- generation time juz jest normalny
- zmieniłem stopke zeby pod ie działała
- dodałem zaokrąglenie w miejscu na text
- poprawilem numerek dnia w IE
- usunąłem kolor spod tla
- wywalilem niepotrzebne linki
- zmienilem obrazek na zjdecie kolegi
seaquest
"Numerek dnia" w IE 7 nadal się sypie.
Turgon
Niestety znalazłem kolejny błąd! Potrzebne jest łamanie textu. Zobacz na stronę na newsa jakiego dodałem.
Prph
IMHO, ajaksowy efekt w poradzie malo praktyczny. Moze i ladny, ale wolny. Znacznie lepiej, jakby tekst wylanial sie caly.

Dodalbym podswietlenie po najechaniu na tytul posta. Wtedy od razu widac, ze to link.

Adrian.
ano
Proponuję zamienić w postach < na &gt; (lub coś takiego). Jedno użycie <!-- rozwala całego bloga :/
tiraeth
Coś się wysypało biggrin.gif
SHiP
KIlka zmian w css. Wywalilem float:left; ktory powodowal rozjeżdzanie sie tekstu pod IE5(ach te szkolne pracownie ;] )
Cytat(seaquest @ 17.09.2006, 13:41:45 ) *
"Numerek dnia" w IE 7 nadal się sypie.

Nie mam IE7 ;] przydałby się screen, pewnie o marginesy chodzi ;]
Poprawione

Cytat(Turgon @ 18.09.2006, 15:44:12 ) *
Niestety znalazłem kolejny błąd! Potrzebne jest łamanie textu. Zobacz na stronę na newsa jakiego dodałem.

Uwierz mi - takich wpisów nie bede dodawał ;]. Ale pomyśle nad uzyciem overflow dla artykułów ;]

Cytat(Prph @ 18.09.2006, 16:14:57 ) *
IMHO, ajaksowy efekt w poradzie malo praktyczny. Moze i ladny, ale wolny. Znacznie lepiej, jakby tekst wylanial sie caly.

Dodalbym podswietlenie po najechaniu na tytul posta. Wtedy od razu widac, ze to link.

Adrian.

1. Zmienione winksmiley.jpg
2. Dodane

Cytat(ano @ 18.09.2006, 18:02:47 ) *
Proponuję zamienić w postach < na &gt; (lub coś takiego). Jedno użycie <!-- rozwala całego bloga :/

3. Panowie ale kombinujecie(i fajnie) =) System jest surowy, bbcode bedzie i zamiana < tez bedzie winksmiley.jpg
bbCode już jest, zamiana znakow specjalnych etc.
Cytat(tiraeth @ 18.09.2006, 18:52:41 ) *
Coś się wysypało biggrin.gif

Juz naprawiłem.. Fakt z panelu sie tego naprawić nie dało =)

-------------------------------------------------------------------------
Nie chciałem tworzyć nowego tematu wiec odświerzę lekko atualny. Blog juz działa i sporo rzeczy poprawiłem, smieniłem lekko kolorystyke, uporzadkowałem kod html/css, wywaliłem niepotrzebne obrazki, poprawiłem numerek dnia(juz nie ma problemow z IE(chyba)). Całość dostepna pod przyjemniejszym adresem http://srodek.info Czekam na komentarze smile.gif
Pilsener
W IE 6.0 menu główne ucieka poza stronę.

Testowałeś też z wyłączonym dżawa-skrypt?
SHiP
Cytat(Pilsener @ 24.11.2006, 00:21:05 ) *
W IE 6.0 menu główne ucieka poza stronę.

Ehh.. .ta przeglądarka zawsze tworzy problemy... dziwne, że u mnie pod ies4linux wszystko dziala ok, Moze to wina czcionek(rozmiaru)? Jeszcze to przetestuję
Cytat(Pilsener @ 24.11.2006, 00:21:05 ) *
Testowałeś też z wyłączonym dżawa-skrypt?

Nieraz już poruszalismy forum temat JavaScriptu na stronach www i te niecałe 2% użytkownikow mnie nie interesuje tym bardziej, że blog bedzie odwiedzany przez bardziej rozumne istoty które jestem pewny, iż mają włączony JS, a jeśli nie to wiedzią jak go włączyć. Nie mam zamiaru rezygnować z ajaxa i innych dobrodziejstw JS.
W kazdym bądz razie dzięki za uwagę stworzę jakąś informujące w przypadku wyłączonego JavaScriptu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.