Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Generator Gradientowych napisów XHTML
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
.:dR@kE:.
Siema z rana!

Chciałbym dać do oceny generator gradientowych napisów.
Skrypt służy do generowania napisów, które przechodzą stopniowo z jednego koloru w drugi.
Proszę o oceny funkcjonalności a nie wyglądu oraz konstruktywną krytykę lub pomysły na zmianę/dopracowanie skryptu.

Pozdrawiam.
SHiP
Fajne ale dało się tego napisać w JavaScript? Skoro to ma generować kod html to javascript poradzi sobie z tym dużo szybciej i bez obiązania serwera.
a: może by i się dało w JS, ale w php łatwiej smile.gif
b: jak mam w php to wiem przynajmniej, że nikt bezczelnie nie weźmie sobie tego kodu tylko albo będzie tego używał, albo nie, albo sobie zrobi sam smile.gif

pozdrawiam
tiraeth
Bezczelnie to Ty do tego skryptu dodałeś w cholerę R-E-K-L-A-M...

Ponieważ jest to zewnętrzny skrypt, ba - nie skrypt a strona generująca tekst - co jest bezużyteczne, oceniam to na 2/10
Cytat(tiraeth @ 17.09.2006, 20:43:47 ) *
Bezczelnie to Ty do tego skryptu dodałeś w cholerę R-E-K-L-A-M...

Ponieważ jest to zewnętrzny skrypt, ba - nie skrypt a strona generująca tekst - co jest bezużyteczne, oceniam to na 2/10

A co w tym bezczelnego? Moja sprawa gdzie reklamy dodaję a jak ktoś nie chce, to niech nie klika - nie zmuszam. Strona działa bez klikania w reklamy. Bezczelne by było jesli tylko po kliknięciu w reklamę można by było coś zrobić.

Co do bezużyteczności... prosiłem o konstruktywną krytykę a z Twojej wypowiedzi wynika tylko tyle, że nie potrzebujesz czegoś takiego.
eai
Bardziej efektywne by było gdyby generował kod funkcji w JS, która by była odpowiedzialna z gradient, a generowanie kodu html (span) może być tylko dodatkową a nie jedyną opcją. Skrypt oceniam na 3+ ale wkurzające są te reklamy, straszny chaos na stronie. Co do skryptu dobra robota, przydatne narzędzie np do blogów:)

Pozdro.
hwao
Ja kiedyś napisałem taki kod:
http://repository.hwao.be/subdomains/repos.../kolory-lib.php

Strona strasznie zaprojektowana, przydał by się jakiś porządny arkusz css
sf
bosz, marudy, chcecie to Wam napisze to w JS, podajcie tylko cene bo musze wiedziec czy mi sie to kalkuluje tongue.gif

-- edit
@hwao: za mało ;P pomnożyć by trzeba przez 20 ;]]]]
hwao
Cytat(sf @ 18.09.2006, 08:33:04 ) *
bosz, marudy, chcecie to Wam napisze to w JS, podajcie tylko cene bo musze wiedziec czy mi sie to kalkuluje tongue.gif

Dwa pięćdziesiąt, przelew na konto bankowe - poważnie mówie.

Swoja drogą, dlamnie to żadna roznica czy w js czy php... efekt ten sam jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.