Nie wiedziałem jak napisać forum, dlatego przepisałem przykład z książki...
Dodawanie, oraz administracja mojej roboty działa, problem zaczyna się przy wyświetlaniu... Wpisy pojawiają się, ale w innej postaci:
- , ,
- , ,
I każdy wpis tak wygląda... No więc pokazuje kod:
<? <H2>Forum dyskusyjne</H2><br /> <A HREF="forum.php">Wszystkie posty</A>, <A HREF="forum_dodaj.php">Wyślij nowy post</A><HR> '; // Wyświetlanie forum dyskusyjnego. Jeżeli jest podany numer postu, // wyświetla się on i jego odpowiedzi. Jeżeli nie - całe forum. function wypiszforum ($nr) { // Funkcja rekurencyjnie wyświetla wszystkie rekordy, będące poniżej // w hierarchii postów (czyli odpowiedzi, odpowiedzi na odfpowiedzi, // itd... if ($fref[$i] == $nr) { '<I>'.$fosoba[$i].', '.$fdata[$i].'</I>'; wypiszforum ($i); } } } $nr = $_GET['nr']; if ($nr>0) { // chcemy wyświetlić post "FROM forumdyskusyjne WHERE nr=$nr"); $tresc = $rekord[2]; $tytul = $rekord[1]; } else { $nr = 0; } } else { $nr = 0; } // odczyt danych, które będą wykorzystane w funkcji rekurencyjnej "FROM forumdyskusyjne"); $fref[$rekord['nr']] = $rekord['ref']; $fdata[$rekord['nr']] = $rekord['data']; $ftytul[$rekord['nr']] = $rekord['tytul']; $fosoba[$rekord['nr']] = $rekord['osoba']; } // wypisanie postów potomnych - rekurencja wypiszforum ($nr); ?>
Pozdrawiam...