Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] www.macza.boo.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
macza
Proszę o ocenę wyglądu... www.macza.boo.pl, ale prosze nie oceniac zrodla, bo sie zmieni biggrin.gif
nospor
Cytat
prosze nie oceniac zrodla
Zaintrygowales mnie tym i oczywiscie zajrzalem do źrodla. Juz teraz wiem, czemu niechcesz by go oceniac.... winksmiley.jpg

Co do wygladu - mi sie podoba. Kolorki wydają sie byc dobrze dobrane.

ps: i zmiluj sie.... popraw ten link w pierwszym poscie na normalny size....
macza
Cytat
Zaintrygowales mnie tym i oczywiscie zajrzalem do źrodla. Juz teraz wiem, czemu niechcesz by go oceniac....

no narazie tabelki ale niedlugo zmienie na divy i poprawny css biggrin.gif
Dzieki za ocene biggrin.gif
TomASS
Tło w głównej stronie części mnie troszkę rozprasza :/ Dodatkowo zmieniłbym aby po najechaniu na tekst pod napisem web....nie podkreślał się po najechaniu - mi się to nie podoba. Czy zdjęcia sam robiłeś? Jak tak to gratulacje, bo fajnie wyszło. Powodzenia w dalszej pracy.
My4tic
Zgadzam sie z TomASS'em - to podkreślenie na linkach nie wygląda za ładnie - szczególnie, że przesuwając kursor po tekście ciągle to miga. Poza tym, moim zdaniem, troche za dużo niepotrzebnego JS. Obrazki zdecydowanie za ciężkie. Jak to zapisywałeś, że 3 małe obrazki ważą ponad 70KB? Popraw formularz kontaktowy bo lecą nawet puste maile. Ciekawe 'keywords' Rkingsmiley.png - na takie szaleństwo wbrew pozorom roboty za dobrze nie reagują - daj tam max. 10 słów smile.gif Aha... i ostatnia sprawa - za duży letter-spacing.

Grafika ogólnie podoba mi się smile.gif
SongoQ
JS przed DOCTYPE??
shpyo
Na tych zdjęciach to MACZA we własnej osobie?
Geeeez, jakiś Ty przystojny tongue.gif
Fuzja
OT: Ace ładniejszy tongue.gif
A co do tych zdjęć, to już je gdzieś chyba widziałem. ;]
s_w_ir
No właśnie to podkreślenie, to głównie psuje. Zmień display tych mega linków na block a przestanie migać i może będzie akceptowalne.
ano
Wogóle mi się nie podoba. Strona jest bardzo mało profesjonalnie zrobiona pod względem grafiki. Dodatkowo jak można umieszczać taką stronę w internecie, skoro nie ma na niej praktycznie żadnych informacji!

Ocena 3/10
nasty
no, wszystko niby ok, ale te fonty sa fatalne, postaraj sie przynajmniej zamienic na arial
cansado
Co mi się nie podoba :
1. Podkreślanie linków w tych "okienkach"
2. za mała różnica międzu grubością fontów pomiędzy np. web a design w wyrazie webdesign w tych "okienkach"
3. Obrazki jakieś takie przygnebiające , brudne - moin zdaniem niepotrzebnie dawałeś pod obrazkami te liście paproci albo inne szlaczki
4. Te pomarańczowe ramki - w ogóle mi sie to nie podoba
5. Tło głownej części strony to chyba tapeta puplitu Windows 98 - nieprofesjonalnie to wygląda

Moja ocena 4/10
tiraeth
Za dużo patternów smile.gif
macza
Dziekuje wszystkim za ocene... postaram sie to zmienic na lepsze biggrin.gif
My4tic
Ee... wklejam tutaj posta odnośnie nowej wersji bo w drugim temacie Nospor mnie ubiegł i zablokował topic tongue.gif

-- ciach

...z tego co pamiętam (bo dość dawno czytałem reg.) wydaje mi się, że kolejnw wersje storny powinny ukazywać się w jednym topicu...

Wracając do tematu to layout moim zdaniem lepszy od wcześniejszego.
Ocene kodu musielibyśmy wysłać panom z Adobe.
Uwagi podobne jak w poprzednim temacie:

1. Keywords,
2. Rozmiar grafik - weź się zlituj i zapisauj to tak zeby ważyło jakoś normalnie,
3. W Operze mam poziomego scrolla i nie wiem co go tak rozciąga (rozdzielczość 1280x1024),
4. Layouty składaj sam bo tutaj na 99,9% poleciałeś Photoshopem smile.gif ...i jak można się było spodziewać kod za ładnie nie wygląda,
5. Po co ten zegarek w JS? Kazdy ma swoj w trayu i to wystarczy,
6. Nie podoba mi się czcionka w boxach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.