Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: alternatywa dla ALTER TABLE .. ORDER BY ..
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Paweł
Mam pewien problem. Otóż mój administrator ma dosc stara wersje MySQL'a i nie moge sortować tabeli za pomocą ALTER TABLE .. ORDER BY .. sad.gif. Próbowałem mailować do admina ale niestety aktualizacja nie jest teraz możliwa (i chyba predko nie będzie sad.gif ). Także musze napisać w php odpowiednik tego ALTER...bleble. Nigdy wcześniej nie miałem styczności z funkcjami sortującymi w php więc byłbym wdzięczny gdyby mi ktoś powiedział jak sie za to zabrać... Z góry thx za pomoc winksmiley.jpg.

Pozdrawiam!
Paweł
Dzieki smile.gif. Jednak udalo mi sie rozwiazac ten problem bez sortowania :]. Pozdro
castor
Cytat
nie moge sortować tabeli za pomocą ALTER TABLE .. ORDER BY .. sad.gif.  

ja zwasze myslalem ze ALTERem zmieniasz strukture tabeli,nazwe pol, ich rodzaj itp...a ze sortowac tym mozna to nowe dla mnie :wink:
Mistycus
Ojejku, pomyłił się i co? Ważne, że wiadomo, o co Mu chodzi. smile.gif Choć możliwe, że w ten sposób próbował sortować i to był Jego problem, a nie stara wersja MySQL'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.