Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [design] Parafia troche inna...:D
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
JulyLily
Witam,
zapraszam na moja ostatnia produkcje http://julylily.pl/work/ksm/

Jak widac strona jest dla Katolickiego Stowarzyszenia Młodzieży. Niech to Was nie przerazi, wręcz przeciwnie. Nawracanie nie będzie trwalo dlugo aaevil.gif

A na serio proszę o ocenę dżizajnu biggrin.gif

Pozdrawiam,
Monika
gszesiek
guitar.gif
Adobe Flash Player Download Center
Linux

File size: 998 K
Download Time Estimate: 3 minutes @ 56K modem
Version: 7,0,68,0
Browser: Mozilla and Mozilla compatible
Date Posted: 9/12/2006
Language: English

no to książkę widzę - napisów nie :| (rozumiem, że strona jest skończona)
aha, długo wchodzi sad.gif
JulyLily
W takim razie sprobuj na 7ce winksmiley.jpg)
Nie mialam jak tego sprawdzic na innej wersji i innym systemie.
Turgon
Ciekawe, ciekawe smile.gif .... Mi się podoba 7/10, bo nie podoba mi się tematyka. Kościół nie powinien tak występować w mojej opini.
JulyLily
Jasne... Kościół powinien występować jako średniowieczna, przestarzała instytucja z ludzmi w moherowych beretach którzy oprócz klepania zdrowasiek nie mają zielonego pojecia o niczym.

Jak dla mnie... trochę upraszczasz rzeczywistość smile.gif

Jak chcecie mozemy o tym podyskutowac na Hyde Parku, niemniej tutaj proszę o ocenę designu strony, nie zawartości merytorycznej smile.gif

Szczęść Boże biggrin.gif
tiraeth
Za dużo flasha biggrin.gif 7/10
Seraph
Ja zauważyłem jeden mały bląd:
podczas przerzucania stron (menu) wyświetla szybko przerzucane strony i po stronie 26 pojawia się 23... pozostałe wydaje mi się, że są dobrze.
Podobami się przerzucanie ston pociągnięciem myszki...
Minus, że w sumie czysty flash i przez to trzeba troszkę poczekać, ale skoro to ma być strona informacyjna raczej to da się przeżyć.

Cytat(Turgon)
Ciekawe, ciekawe smilingsmiley.gif .... Mi się podoba 7/10, bo nie podoba mi się tematyka. Kościół nie powinien tak występować w mojej opini.

Podobnie jak JulyLily mam drastycznie inne zdanie na ten temat - powód do radości, że młodzież katolicka portafi się pokazać, ale faktycznie nie odchodźmy od wątku głównego.
dr_bonzo
Design: ogladam na flashu 7?? na linuxie -- wiec nic nie widze -- procz kolorowego tla smile.gif 9ka ma wyjsc "wkrotce", ale chyba przed DNF smile.gif

Uzytecznosc: OMFG!!! czemu jak klikam na zakladke (ta kolorowa z boku) to musze ogladac jak KILKA stron sie przewraca -- przeciez marnujesz moj czas -- efekt stary, nic fajnego a tylko utrudnia zycie.
Juz kumam -- im "dalej" klikne to wiecej stron sie przewraca -- GRRRR
JulyLily
Dzięki za zwrócenie uwagi na błąd. Poprawiony smile.gif

Pozdrawiam smile.gif

---edit

dr_bonzo, dziękuję za opinię. Jeśli chcesz zmniejszyc ilość marnowanego czasu doradzam pisać jeden myślnik. Prosta rzecz a cieszy biggrin.gif
Cala strona miala byc folderem, na który nas nie stać:) Dlatego zależało mi na tym aby konwencja była jak najbardziej oddająca tą idee smile.gif
mike
Zacznę od minusów żeby kończyć na plusach winksmiley.jpg

- Zakładka "Strona główna" - nagłowki w spisie treści nie są klikalne. Powinny być.
- Czas przeskakiwania do odległych stron jest długi. Im dalej tym strony powinny przewijać sie szybciej, tak aby kliknięcie w dowolną zakładkę zajmowało tyle samo czasu.
- Brak możliwości zaznaczenia tekstu jest poważnym błędem. Ludzie mogą szukać informacji. To źle jeśli nie będą mogli jej zabrać ze sobą.
- Kiedy najedzie się na prawy róg strony to zawija się zakładka "Kim jestesmy?" - nie do końca dobry efekt
- Niepoprawnie osadzony dokumant flasha: Failed validation, 20 errors

+ Bezbłędne wykonanie.
+ Świeży (choć nie oryginalny) pomysł na stronę smile.gif

Całość: 9 / 10
JulyLily
Co do naglowkow w spisie tresci masz zupelna racje, ze powinny byc linkami.
Co do tekstu to nie przez przypadek jest w prawym gornym rogu opcja "Pobierz nasza ulotke". Jest w pdf po to aby bylo wygodnie.

Co do przewracania strony hmm zastanawiam sie. Szczegolnie ze zwraca na to uwage sporo osob. Przemysle to smile.gif

Dzieki za ocene biggrin.gif
Pozdrawiam
lopik
10 / 10
Za tą animacje - jak sie najedzie kursorem na róg "książki" (zajebista winksmiley.jpg )

Ale ogólnie to: 9 / 10 smile.gif

PS. Podziwiam tych co umię tak robić w Flashu, dla mnie to czarna magia winksmiley.jpg
gWd
7/10

Uwagi:
- Po naciśnieciu na zakładkę powinno odrazu wskakiwać na wybraną stronę, a nie przerzucać wszystkie pokolei, po to wkońcu są zakładki żeby nie kartkować tylko szybko przejść do interesujacych treści. -0,5pkt
- Przy mniejszej rozdzielczości nie pojawiaja się scrolle -1pkt
- To jest strona informacyjna czy pokazówka - jeśli to pierwsze, to tak jak pisał mike - brak możliwości skopiowania treści -0,5pkt
- Jak dla mnie to za dużo kolorów -0,5pkt
- Na starcie strona ma za dużo pustych przestrzeni -0,5pkt
trucksweb
laugh.gif a ja jak zwykle wybredny: ogolnie 9/10

"-"
-strona nie miesci mi sie na 1024x..., LCD- laptop, winxp, linux suse 10.1
-o zakladkach juz wspominali. choc wedlug mnie dobrze, ze przelatuje przez wszystkie- tylko zrob zeby to blo jeszcze szybciej smile.gif
- spis tresci powinien byc linkiem bo po co on jest ?
-od tego powinienem zaczac-: po zaladowaniu strony- powinnas pokazac, ze jest to ksiazka we flashu i strony zmienia sie myszka ciagnac za zakladke czy za rog. nie wszyscy sa tak wprawieni, ze wiedza o co chodzi
-szkoda, ze tekstow nie mozna zaznaczac - pomysl nad jakimis danymi, ktore mozna wydrukowac. biggrin.gif
Jojo
Mnie się bardzo podoba. Tylko ten efekt przewracania stron powinien być szybszy jeśli przewraca się ich więcej za jednym razem.
Strzałek
Bardzo oryginalne.
Ładnie, etsetycznie wykonane.
Jedyne co uznaje za minsus że jak nie oglądam zakładek pokolei tylko chce ograzu przeskoczyn na koniec, to wszystko po kolei musi sie przezucic. W rzeczywistosci tak nie ma. Lapie za zakladke i przeskakuje tam gdzie chce smile.gif

Dobra robota winksmiley.jpg
9/10
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.