Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IPB Invision Power Board legalne?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
dzesi
Witam posiadam
IPB Invision Power Board v2.1.3 (Final)
i
IPB Invision Power Board v2.1.7 (Final) czy któraś z tych wersji jest darmowa i czy moge jej używać questionmark.gif
mike
Nie.
hwao
pisze w pliku z licesja.

Obie wersje sa legalne, jezeli nie lamia zasad ich dystrubucji (w tym takze wykupienie licesji - zakup produktu).

Wersja bez platnie dawana to 2.0.0beta z tego co pamietam
Lee
Z tego co się dowiedziałem, od kolegi który jest dość dobrze zaznajomiony z IPB (jest w suporcie polskim IPB) to żadna wersja IPB nie jest już legalna (niestety)
spenalzo
Cytat(Lee @ 5.10.2006, 16:37:53 ) *
Z tego co się dowiedziałem, od kolegi który jest dość dobrze zaznajomiony z IPB (jest w suporcie polskim IPB) to żadna wersja IPB nie jest już legalna (niestety)

prawo nie działą wstecz, więc na drzewo - ani myśle im płacić za IPB 1.3 tongue.gif
hwao
Skrypt jest na jakiej licesji na jakiej zostal wydany smile.gif Niektóre wersje byly darmowe, i takowe ktos uzywa wiec nadal sa darmowe.
WereWolf
z tego co wiem, wersje 1.x są w pełni legalne, w momencie ich wydawania IPB było darmowe i nadal powinno tak być (chyba nawet na stronie IPB jest nadal do pobrania, ale tego pewien nie jestem, a nie chce mi się sprawdzać) biggrin.gif

teoretycznie wersja 2.0 też była dostępna, chociaż nie jestem pewien, czy nie tylko w wersji trial, a tu z legalnością nie wiem jak jest do końca...

w każdym razie, z tego co wiem, wersje przed 2.0 można dowolnie wykorzystywać (a były udostępniane jeszcze w czystym kodzie, więc modyfikacje też są dopuszczalne)
seaquest
Stare wersje są legalne, ale nielegalne jest ich rozprowadzanie.

IPB 2 w wersji finalnej także jest udostępnione w czystym kodzie. Tylko wersje beta są zakodowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.